Persberichten regio Brabant-Noord vrijdag

's-Hertogenbosch 03-09-2004 - .

REGIONALE ALCOHOLCONTROLE

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie Brabant-Noord een regionale alcoholcontrole gehouden. Op diverse locaties in de regio hebben in totaal 2204 automobilisten een blaastest ondergaan.

De politie heeft 20 bestuurders aangehouden, omdat de blaastest uitwees dat zij te veel alcohol hadden gedronken. Van nog eens vier bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Deze nacht zijn drie automobilisten aangehouden omdat zij niet in het bezit waren van een (geldig) rijbewijs.

DISTRICT DEN BOSCH

WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is een 37-jarige vrouw uit Veghel aangehouden op verdenking van het meenemenen van kleding en schoenen uit twee winkels aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch zonder te betalen. Het alarmpoortje van de laatste winkel ging af toen ze de winkel wilde verladen. Een winkelmedewerker hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. In verschillende tassen droeg ze tassen met kleding die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De waarde van die kleding is ongevere 250,-- Euro. Ze is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

AARDAPPELSCHIETER

Rosmalen Donderdagavond is een aardappelschieter in beslag genomen. De politie kreeg een melding binnen dat er geschoten werd met een soort luchtbuks met aardappelen op de T M Kortenhortstlaan in Rosmalen. Na onderzoek bleek dat drie 17-jarige jongens uit Rosmalen betrokken waren bij dit voorval. De aardappelschieter was door één van hen gemaakt en gebruikt. Het apparaat is in beslag genomen.

VERDACHTE IN BEZIT VAN DRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Vrijdagochtend is een 28-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in bezit van harddrugs. De man werd betrapt toen hij verdovende middelen aan een andere man verkocht. De man droeg 110 Euro bij zich en 20 bolletjes verdovende middelen. 17 bolletjes werden aangetroffen in een aansteker en een opengewerkte sleutelhanger. De politie heeft de bolletjes en het geld in beslag genomen en heeft de zaak verder in onderzoek.

DRONKENMAN SLAAPT OP STRAAT

Rosmalen In de nacht van donderdag op vrijdag is een 46-jarige man uit Rosmalen op de Sportlaan in Rosmalen gevonden. De man was op straat zijn roes aan het uitslapen. Hij is meegenomen naar het bureau en mocht, zodra hij wakker werd, een verklaring afleggen en een proces-verbaal voor openbare dronkenschap in ontvangst nemen.

WINKELDIEF IN DE BOEIEN GESLAGEN

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 36-jarige man uit Sittard aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. De man wilde cosmeticaproducten ter waarde van 250,-- Euro meenemen zonder te betalen. Toen de beveiligingsdienst van de winkel hem hierop aansprak, werd de man agressief en uitte bedreigingen. De beveiligingsdienst droeg de man over aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

VROUW IN BEZIT VAN DRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 37-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw veroorzaakte overlast op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch. Toen de politie ter plaatse kwam, was ze net drugs aan het gebruiken. Daarvoor kreeg ze een proces-verbaal. Bij controle van haar gegevens, bleek dat ze nog 10 dagen hechtenis had openstaan. Ook had ze 2 bolletjes cocaïne en een bolletje heroïne in haar bezit. Ze is ingesloten. De bolletjes zijn in beslag genomen.

VALS GELD

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden in een horecagelegenheid aan De Parade in s-Hertogenbosch op verdenking van het betalen met een vals briefje van 50 Euro. Een beveiligingsmedewerker heeft de jongen overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

UITPROBEREN

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. Een medewerker van de winkel zag dat de man een doosje tabletten in de winkel openmaakte en er iets uit pakte. Er bleken twee tabletten uit een doordrukstrip verdwenen te zijn. De man rekende een ander product af, liep de winkel uit en stopte iets in zijn mond. Hierop heeft de winkelmedewerker de man aangehouden en overgedragen op de politie. Een beveiligingscamera had alles geregistreerd. De verdachte verklaarde dat hij de pillen wilde uitproberen. Hierbij liep de winkel schade op van 12,95 Euro, want het doosje was niet meer geschikt voor verkoop. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een winkelontzegging.

VROUW LICHT GEWOND

Drunen Donderdagavond is een 47-jarige vrouw uit Drunen licht gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van de Parklaan en de Lipsstraat in Drunen. De vrouw reed met haar auto op de Lipsstraat in de richting van de Parklaan. Op de rotonde wilde ze rechtsafslaan de Parklaan op. Ze remde om een andere auto voor te laten gaan. Achter haar reed een 33-jarige man uit Mierlo. Deze reed achter op de auto van de vrouw, waardoor zij in de vluchtheuvel belandde. De vrouw had aan de aanrijding een pijnlijk hoofd/nek overgehouden. De ambulance kwam ter plaatse, maar na controle kon de vrouw zelf haar weg vervolgen.

RUZIE

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch. De man had ruzie met een 14-jarige buurjongen. Een 31-jarige buurman kwam tussen beide. Waarop de verdachte de bemiddelaar bedreigde en deze uitdaagde om te vechten. De politie heeft de verdachte aangehouden. Na verhoor bleek het voorval vooral berust op een taalbarrière en de daardoor ontstane misverstanden.

BRAND IN RESTAURANT

Rosmalen In de nacht van donderdag op vrijdag is er een brand geweest bij een restaurant aan de Graafsebaan in Rosmalen. Een melder zag dat er rook uit het dak kwam. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse en kon het vuur doven. Op het moment van de brand waren zes personen in het pand aanwezig. Zij konden allen op tijd het pand verlaten.

De oorzaak van de brand is onduidelijk. Vermoedelijk is er geen sprake van brandstichting. De politie onderzoekt de brand. De schade aan het pand is onbekend.

DISTRICT AA & DOMMEL

TE VEEL GEDRONKEN

Schijndel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige scooterrijder uit Sint Oedenrode aangehouden op de Europalaan in Schijndel voor rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de jongen te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van
1 uur en een proces-verbaal.

District De Leijgraaf

BELEDIGING

Veghel-
Donderdagavond is in het Julianapark een 19-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De jongeman reed met zijn bromfiets door het park en kreeg hiervoor een bekeuring van surveillerende agenten. De Veghelnaar reageerde zeer opgefokt en beledigde de agenten door ze uit te schelden. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Veghel. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal op zaak weer naar huis.

AANHOUDING NA PLEGEN VERNIELINGEN

Uden-
In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat een 31-jarige man uit Schijndel vernielingen pleegde aan een woning in de Busselstraat. Agenten konden de verdachte in zijn auto op de Hooihofstraat aanhouden. De automobilist bleek tevens onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek inverzekering is gesteld.

LOKAALVREDEBREUK

Oss-
Donderdagmiddag is in een pand aan de Begijnenstraat een 53-jarige Ossenaar aangehouden vanwege lokaalvredebreuk. De man werd door medewerkers gesommeerd het pand te verlaten. Hieraan gaf hij geen gehoor, ondanks een contactverbod van de rechter. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

Ravenstein-
Donderdagavond zijn op de A50 ter hoogte van Ravenstein de rijbewijzen ingevorderd van een 21- en een 41-jarige man, beide afkomstig uit Uden. De automobilisten reden ruim 170 km/u terwijl maximaal 120 km/u was toegestaan.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

Oss-
Vrijdagochtend is op de Narcishof een 16-jarige bromfietser uit Heesch aangehouden. De jongen had de kinband van zijn helm los hangen en reed met hoge snelheid, terwijl hij daarbij gevaarlijk andere weggebruikers inhaalde. De jongen negeerde een stopteken van de politie, maar werd toch staande gehouden. De bromfietser is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met de nodige boetes op zak kon de jongen later op de middag het politiebureau weer verlaten.

District Land van Cuijk

STEEKPARTIJ

Grave-
Donderdagmiddag kreeg de politie de melding dat er zojuist een steekpartij had plaatsgevonden in een pand aan de Muntlaan in Grave. Een 37-jarige man wordt ervan verdacht een 32-jarige man meerdere malen met een schaar te hebben gestoken. Het slachtoffer is door een arts aan zijn verwondingen behandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oploo-
Donderdagavond is op de Gemertseweg het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Helmond. De automobilist reed 151 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.