Politie Amsterdam-Amstelland

AT houdt overvaller juwelenleverancier aan
3-9-2004. Donderdagavond rond half zeven werd een 30-jarige man door een arrestatieteam aangehouden. Hij wordt verdacht van de overval op een juwelenleverancier afgelopen woensdag. Dit gebeurde op de Piet Heinkade. De arrestatie vond plaats in de Czaar Peterstraat. Het bij de overval gebruikte vuurwapen werd later op aanwijzing van de verdachte aangetroffen.

---

Overspannen man van steiger gehaald

3-9-2004. Donderdagavond rond kwart voor acht klom een overspannen man op een hoge steiger in de Bilderdijkstraat. Een arrestatieteam haalde hem naar beneden toen het met praten niet lukte. De man werd naar een politiebureau overgebracht en zal door een psychiater worden onderzocht.

---

Verkeerstwist beslecht met mes

3-9-2004. Donderdagavond rond half negen raakte een 29-jarige man gewond bij een verkeersruzie. Het slachtoffer, een fietser, werd met een mes gestoken toen hij ruzie kreeg met drie voetgangers. De man moest in een ziekenhuis behandeld worden. De drie verdachten zijn spoorloos.

---

Zwaargewonde bij vechtpartij Halve Maansteeg

3-9-2004. Vrijdagochtend rond half vijf vond in de Halve Maansteeg een vechtpartij plaats waarbij een 24-jarige man zwaargewond raakte. De vechtersbazen, twee mannen en een vrouw werden aangehouden. Het slachtoffer, dat behalve met vuisten ook met glas in zijn gezicht werd bewerkt, is in een ziekenhuis opgenomen en moet nog worden geopereerd.


---

Brandstichters Beethovenstraat gearresteerd

3-9-2004. In de nacht van donderdag op vrijdag rond half zes arresteerde de politie twee mannen. Zij hadden kort daarvoor brand gesticht bij een winkel in de Beethovenstraat.

Een oplettende bewoner had gezien dat een groepje van vier bij de winkel bezig was. Een stapel kranten ging in vlammen op en bijna gelijktijdig vatte ook de luifel van een naastgelegen winkel vlam. De politie zag de brandstichters lopen. Bij het zien van de agenten renden de groep weg. Na een achtervolging te voet konden twee daders worden gearresteerd.

---

Steekpartij om 5 euro

3-9-2004. Donderdagavond rond half zeven raakte een 19- jarige jongen gewond toen hij door een 17- jarige buurtgenoot in zijn arm werd gestoken. De twee jongens kregen op straat ruzie over 5 euro. De politie trof het mes een paar straten verder in de bosjes aan. Niet veel later meldde de verdachte zich op een politiebureau, waar hij werd gearresteerd. Hij wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.

---

Voetganger loopt tegen brommer: 3 gewonden

3-9-2004. Donderdagmiddag rond kwart over drie raakten bij een botsing tussen een voetganger en een bromscooter drie personen gewond. Twee van hen zijn met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen.

Het ongeval gebeurde op Tussenmeer. De 22-jarige voetganger liep door onbekende oorzaak tegen een brommer op het fietspad. De 53-jarige bromfietser en zijn 39-jarige bijrijdster kwamen ten val. Ook de voetganger raakte gewond.
In het ziekenhuis bleek dat de bromfietser teveel gedronken had. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau. Een blaastest wees uit dat de man ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
Winkeldieven in Kinkerstraat klemgereden
3-9-2004. Donderdagavond rond kwart over zeven werden drie vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De gestolen spullen, waaronder kleding en schrijfgerei, werden verstopt onder hun wijde rokken.
Het gestolen goed werd in een gereedstaande wagen geladen. Een oplettende getuige waarschuwde de politie. De auto, die voorzien was van een buitenlands kenteken, kon in de Kinkerstraat worden klemrijden.