Stadsdeel Westerpark Amsterdam

Bredius Sporthal

In de nacht van dinsdag op woensdag 25 augustus 2004 heeft een felle brand gewoed in het Bredius sportcentrum. In opdracht van het stadsdeel wordt hard gewerkt om het gebouw en de (sport)materialen veilig te stellen. De ruimtes aan de noordzijde kunnen half september weer gebruikt worden.

De sportzaal zelf is voor een lange periode niet beschikbaar. Volgende week start een bouwkundig adviesbureau met de inventarisatie van de noodzakelijke werkzaamheden. Dan wordt ook duidelijk hoe veel tijd het herstel kost. Vermoedelijk kan het sportcentrum pas in de loop van volgend jaar weer gebruikt worden.

Het stadsdeel probeert samen met het Team Sportservice van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling zoveel mogelijk activiteiten naar het Hogendorp sportcentrum te verplaatsen. Dat geldt vooral voor de (jeugd)activiteiten van het sportbuurtwerk, Westerpark Actief en een aantal vaste gebruikers van het Bredius sportcentrum. Voor de aanvragen die niet terecht kunnen in de Hogendorp zoekt Sportservice alternatieve locaties.
Voor informatie en aanvragen voor de huur in de Hogendorp kunt u contact opnemen met stadsdeel Westerpark, Afdeling Sport & Recreatie: 06-53218617 en Team Sportservice, DMO, Sporthallenverhuur: 020-552.3339. Ook voor vragen over
andere sporthallen in Amsterdam.

^