Ingezonden persbericht


Nederlandse versie Microsoft Windows XP Service Pack 2 beschikbaar

Dringend advies aan gebruikers om de automatische updatefunctie van Windows XP in te schakelen, ter verbetering van de computerbeveiliging

Schiphol-Rijk,3 september 2004 - Volgens planning van Microsoft zal de Nederlandse versie van het tweede Service Pack voor Microsoft Windows XP (SP2) vanaf maandag 6 september a.s. beschikbaar komen. De beschikbaarheid is gefaseerd (zie onderstaand schema) om beter gebruik te maken van de downloadcapaciteit en om lange downloadtijden zoveel mogelijk te voorkomen. SP2 is een belangrijk onderdeel van Microsofts Trustworthy Computing-initiatief om gebruikers en organisaties te helpen bij het optimaal beveiligen van hun computersystemen.

Microsoft Windows XP Service Pack 2 NL versie*
* Zelf downloaden via het Microsoft Download Center (http://www.microsoft.com/netherlands/ en daarna klikken op Downloads) - Geplande datum 6-9-2004 * Beschikbaar via Windows Update als Critical Update (Inschakelen van de Windows Update functie door de gebruikers zelf; max 2,5 miljoen downloads per dag) - Geplande datum 14-9-2004 * Eerste dag dat de gratis CD besteld kan worden op www.microsoft.nl/beveiliging; levering circa 22 dagen daarna - Geplande datum 14-9-2004 * Start distributie als critical update via Automatic Update (max 2,5 miljoen downloads per dag) - Geplande datum 21-9-2004


* Windows XP-gebruikers die eerder geen updates hebben geïnstalleerd en Service Pack 2 via Internet willen downloaden moeten rekening houden met een bestandsomvang die kan oplopen tot 250 MB

Vanaf 14 september wordt er speciaal voor Windows XP Service Pack 2 telefonische ondersteuning gegeven via nummer 0900 - 040 0070. Het nummer is bereikbaar van maandag tot zondag van 09.00 - 22.00 uur. Via dit nummer kunnen gebruikers gratis ondersteuning krijgen (afgezien van de interlokale telefoonkosten) als zij problemen ondervinden met de Nederlandse of de Engelse versie van SP2. Ook kunnen zij informatie aanvragen over SP2 en SP2 op cd-rom bestellen. Naast deze bestellingen verwacht Microsoft nog ruim 700.000 cd-roms met SP2 te verspreiden als bijlage bij computerbladen.

SP2 bevat tal van innovaties en verbeteringen die de beveiliging van computers met Windows XP op een hoger plan brengen. Met Windows XP Service Pack 2 kunnen gebruikers hun computer beter beveiligen tegen hackers, virussen en andere computerdreigingen. Tot de verbeteringen behoren een krachtigere firewall-functie - die standaard staat ingeschakeld - automatische controle van de status van antivirussoftware en beveiligingsupdates voor nieuwe technologieën zoals WiFi en Bluetooth.

Intelligente download en gratis CD's
Gebruikers kunnen op verschillende manieren in het bezit komen van SP2:
1. De eenvoudigste manier is door het inschakelen van de Automatische Updatefunctie van Windows XP. Die zorgt ervoor dat SP2 automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd, zodra deze beschikbaar komt in de betreffende taalversie. Dit garandeert tevens dat ook toekomstige updates automatisch worden gedownload. Om ervoor te zorgen dat de downloadtijd zo kort mogelijk blijft, wordt gebruikgemaakt van de intelligente downloadfunctie van Windows Update. Hiermee worden alleen onderdelen gedownload die ook daadwerkelijk nodig zijn, afhankelijk van de configuratie.
2. Gebruikers die niet beschikken over een snelle Internetverbinding of die SP2 liever op CD willen ontvangen, kunnen deze vanaf september kosteloos bestellen via www.microsoft.nl/beveiliging.

De 'drie stappen om uw pc te beveiligen'
Om ervoor te zorgen dat systemen met Windows XP optimaal beveiligd zijn, installeert SP2 een nieuwe krachtige firewall die automatisch wordt ingeschakeld. Hiermee wordt de bescherming tegen hackers en virussen aanzienlijk verbeterd. Gebruikers wordt echter dringend geadviseerd om ook de overige twee stappen uit de bekende 'Drie Stappen om uw PC te beveiligen' op te volgen:
1. Gebruik een Internet-firewall

2. Houd uw computer up-to-date

3. Gebruik up-to-date antivirussoftware

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een vooraanstaand leverancier op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht