Raad voor de Journalistiek

ZITTINGEN

Hiermee vestigen wij uw aandacht op de volgende openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de NVJ, Johannes Vermeerstraat 22 te Amsterdam.

Vrijdag 3 september 2004

13.30 uur
Klacht van M. Doorjé tegen de hoofdredactie van het televisieprogramma 'TROS Opgelicht'. In de uitzending van TROS Opgelicht van 27 maart 2004 is aandacht besteed aan het verhaal van een aantal schuldeisers van klager. Volgens klager bevat de uitzending onwaarheden. Daarnaast maakt klager bezwaar tegen het feit dat hij op 6 maart 2004 onaangekondigd en zonder zijn toestemming is gefilmd waarna deze beelden, eveneens zonder zijn toestemming, zijn uitgezonden. Verder stelt klager dat verweerder ten onrechte heeft nagelaten wederhoor toe te passen.

In 2004 zijn verder zittingen gepland op 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld, volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.

Hernieuwde behandeling
In de zaak van Stichting Magenta en R. Eissens tegen P. Hemelrijk en de (hoofd)redactie van klokkenluideronline.nl heeft een der leden van de Raad na de behandeling ter zitting van 12 augustus jl. besloten zich alsnog te moeten verschonen. Daarom zal de Raad, in een andere samenstelling, de zaak op vrijdag 22 oktober a.s. opnieuw behandelen.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit van tevoren te melden bij het secretariaat: p/a Joh. Vermeerstraat 22 - 1071 DR AMSTERDAM - Tel: 020-6735727 - Fax: 020-6799065 - E-mail: raad@rvdj.nl - Website: www.rvdj.nl