Gemeente Utrecht

Persconferentie werkgeversaanvragen behoud I/D-banen

Op vrijdag 3 september a.s. zal wethouder Spekman (Sociale zaken en werkgelegenheid) namens het college het besluit toelichten over de werkgeversaanvragen voor een gemeentelijke bijdrage voor het behoud van I/D-banen.

De raad heeft hiervoor in december 2003, bij de behandeling van het Meerjaren Beleidsplan Wet Werk en Bijstand, éénmalig ¬ 6,5 miljoen beschikbaar gesteld. Werkgevers konden tot 1 juli 2004 aanvragen bij de gemeente indienen. Het college heeft hierover nu een besluit genomen. Dit is een onderdeel van de inzet van de gemeente om te voorkomen dat I/D'ers terugvallen in een uitkering en dat maatschappelijk belangrijke taken verdwijnen.

De persconferentie vindt vrijdag 3 september a.s. plaats om 13.00 uur in de perskamer van het stadhuis (1e etage). Informatie is onder embargo beschikbaar vanaf 3 september 10.00 uur; het embargo loopt tot de aanvang van de persconferentie (dus tot 03-09-04 13.00 uur). Het materiaal is af te halen op het secretariaat van bestuurscommunicatie (kmr. 2.21), daarbij dient u voor het embargo te tekenen.

U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Sylvia Borgman, telefoon 030-286 10 55.

Utrecht, 1 september 2004.