Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

02-09-2004 http://www.eu2004.nl/
Werkgelegenheid, Sociaal Beleid, Volksgezondheid en Consumentenzaken | Persberichten


---


*Briefing VWS inzake Europese Gezondheidagenda

Aan de redactie,

Op vrijdag 3 september, 11.00 uur, zal de heer R. Bekker, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een uiteenzetting geven over de Europese Gezondheidsagenda van het ministerie tijdens het Nederlands voorzitterschap. Hij zal met name aandacht besteden aan de op handen zijnde Informele Raad van Ministers van Volksgezondheid.

De persbriefing zal plaatsvinden in de Apollozaal van het departement, Parnassusplein 5, Den Haag. Naast de Secretaris-Generaal zullen ook Mw A.M.P. van Bolhuis, Directeur Internationale Zaken, en Mw E.A. Smith, plaatsvervangend directeur, aanwezig zijn.

De heer Bekker zal eerst een korte presentatie geven, waarna hij beschikbaar is voor het beantwoorden van vragen. Om 11.45 uur kunt u onder het genot van een hapje en een drankje de kwesties in een meer informele setting bespreken.

Op 9 en 10 september aanstaande vindt de Informele Raad van Ministers van Volksgezondheid plaats. De ministers zullen zich dan buigen over het thema 'Healthcare in an ageing society - a challenge for all European countries'. Tijdens de Raad zullen minister Hoogervorst en zijn Europese collega's van gedachten wisselen over gemeenschappelijke problemen en uitdagingen waarmee de EU-lidstaten op het gebied van de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van gezondheidszorg te maken hebben. Bijzondere aandacht zal worden geschonken aan de invloed van de vergrijzing op de houdbaarheid van de Europese zorgstelsels. Tijdens de Informele Raad worden geen bindende besluiten genomen, maar wordt wel de richting aangegeven voor verdere maatregelen.

Van 7 tot en met 9 september wordt in Den Haag de conferentie 'Shaping the EU Health Community' georganiseerd. De conferentie wordt bijgewoond door circa 400 beleidsmakers uit de 25 EU-lidstaten, die met elkaar in gesprek gaan over de zaken die zij graag op Europees niveau geregeld zien. Nadere informatie is te vinden op de volgende website: - www.euhealthcommunity.org.

W.J. Annard en F. de Man zullen op 3 september aanwezig zijn bij de door VWS georganiseerde persbriefing. Zij vertegenwoordigen de diverse initiators van de conferentie, waaronder Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Zij zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over de conferentie.

Wij hopen u bij de persbriefing te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Richard Lancée
Plaatsvervangend directeur Voorlichting en Communicatie

Contactpersonen:
Voor het reserveren van een plaats bij de persbriefing kunt u contact opnemen met Laura Brassinga (Directie Voorlichting en Communicatie, VWS) tel. 070 340 6269. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ellen Timmer, tel. 070 340 5961 of 06 15035011.

http://www.eu2004.nl/20040902-132557-R