Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachte van bedreigingen dodelijk verongelukt
Publicatiedatum: 03-09-2004

Schietincidenten, bedreigingen met een vuurwapen en het stelen van een auto zijn geëindigd in de dood van een 18-jarige Duitse verdachte. Hij reed gisteravond omstreeks 20.30 uur in deze gestolen auto op de Schietbergseweg in Rheden tegen een boom en was op slag dood.

Om ongeveer 20.10 uur werd de verdachte al lopende gesignaleerd op de Schietbergseweg nabij het Postbank-paviljoen. Hij droeg een vuurwapen en schoot daarmee meerdere malen. Ook bedreigde hij met het vuurwapen automobilisten die op dat moment over de Schietbergseweg reden of stilstonden. Een van de bedreigde bestuurders alarmeerde de politie bij een nabij gelegen restaurant. Intussen was de verdachte de parkeerplaats van dit restaurant genaderd. Hij bedreigde daar een stelletje uit Zutphen. Zij zaten op dat moment in hun auto en werden, onder dreiging van een vuurwapen, gedwongen uit te stappen. Met deze auto vluchtte de verdachte weg en reed met, vermoedelijk hoge snelheid, de Schietbergseweg af. Na ongeveer 400 meter botste hij frontaal tegen een boom en was op slag dood. De politie arriveerde ongeveer 4 minuten na de eerste melding, maar toen was het ongeluk al gebeurd. Het hele incident heeft van het begin tot het einde 9 minuten geduurd.
De politie is nog tot laat in de avond bezig geweest met getuigenverhoor en technisch sporenonderzoek. Het vuurwapen werd inbeslaggenomen en wordt nader onderzocht.

Het bedreigde stelletje uit Zutphen is licht gewond geraakt omdat de bestuurder in eerste instantie de verdachte wilde ontwijken door snel achteruit te rijden. Hij botste daarbij tegen een andere auto waarin vijf mensen uit België zaten. Verder zijn er geen mensen die lichamelijk letsel hebben opgelopen.

Het vermoeden bestaat dat de verdachte met een taxi is gekomen. De politie is nog op zoek naar deze taxi en roept getuigen op die hier mogelijk iets meer over kunnen vertellen. Ook andere getuigen van de gebeurtenis worden nadrukkelijk verzocht contact op te nemen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606