Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

the silja symphony van at the close of every day wint de 3VOOR12 Award

at the close of every day heeft met the silja symphony de 3voor12 Award gewonnen. Dit is de nieuwe popprijs van VPRO's 3VOOR12 voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden. Woensdagavond werd deze in Amsterdam, onder het genot van champagne, uitgereikt aan de drie heren. Het geheel werd live uitgezonden op 3FM en is nu nog te beluisteren via http://3voor12.vpro.nl/de12van3voor12

De twaalf albums zijn uitgekozen en beoordeeld door de jury die bestond uit muziekanten, luisteraars van 3VOOR12 en popjournalisten. De andere genomineerden waren: GEM, Alamo Race Track, Bauer, C-Mon & Kypski, Extince, Face Tomorrow, De Kift, Kopna Kopna, Lange Frans en Baas B, Opgezwolle, en Harco Pront. De jury, bestaande uit muzikanten, popdeskundigen en leden van het publiek, hebben the silja symphony van at the close of every day verkozen tot winnaar. Bassist Jan Erik Stig werd overgevlogen uit Kopenhagen, om samen met drummer/zanger Minco Eggersman en gitarist Axel Kabboord de prijs in ontvangst te nemen en de luisteraar daarna te trakteren op een intieme live set.

the silja symphony is een ode aan het ongeluk met de veerboot de Estonia, deze maand tien jaar geleden. Deze ramp behoort tot de grootste veerbootrampen uit de geschiedenis, net als de ondergang van de Titanic.

Op 4 oktober verschijnt de live cd the sound of someone watching me (opgenomen tijdens de tour met 16 Horsepower). Twee weken later zal ook de DVD verschijnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jair Sagström.

Tel: 06-24600116

e-mail: jair@volkoren.com

www.volkoren.com