Ingezonden persbericht


Hoevelaken, 3 september 2004

Loven en bieden bepaalt optimale beloning voor te leveren prestatie

Hallojob.nl: eerste veilingsite voor 'werk' en 'klussen' in Nederland

HOEVELAKEN - Vraag en aanbod van 'werk' en 'klussen' via internet bij elkaar brengen, dat is in het kort de functie van Hallojob.nl. De online veiling van (bij)banen en losse klussen heeft als belangrijkste voordeel dat er een optimum ontstaat tussen vraag en aanbod: is er veel werk, dan dalen de prijzen; is er weinig werk, dan stijgen de prijzen. Zo ontstaat 'automatisch' altijd een goede prijs voor de betreffende opdracht.

Bedenker Harry Bartelings: "Er zijn talloze veilingsites zoals Ebay en Marktplaats, maar daar worden alleen producten of voorwerpen geveild. Hallojob.nl is een site waar 'werk' geveild wordt, voor zover wij weten is dat uniek in de wereld".

De teruglopende economie is een belangrijke drijfveer voor het opzetten van deze nieuwe site. Bartelings: "Nu het economisch tegen zit, zie ik in mijn omgeving steeds meer mensen die naast hun gewone baan behoefte hebben aan extra inkomsten. Ze gaan dus op zoek naar een bijbaan of klusjes die in de vrije uren gedaan kunnen worden. Tegelijk wil iemand die werk of een klus wil láten doen niet teveel betalen. Op een veiling vinden deze twee partijen elkaar. Door het online loven en bieden op Hallojob.nl ontstaat de optimale verhouding tussen prestatie en beloning".

"In de professionele markt is dit een uitkomst voor bedrijven die tijdelijk of vast werk hebben", zegt Ruud van 't Klooster medeoprichter van Hallojob. "Denk bijvoorbeeld aan het vertalen van documenten, vakantiewerk, bouwwerkzaamheden, onderwijs en dergelijke. In de particuliere sector kun je onder meer denken aan kleine klussen in huis, het aanleggen van tuinen, schilderwerk, kinderopvang, vrijwilligerswerk enzovoort."

Via de zogenaamde Job-Service houdt Hallojob.nl werkzoekers per e-mail op de hoogte van relevante klussen. De zoeker geeft aan naar wat voor soort werk of klussen hij zoekt. De Job-Service vergelijkt die 'voorkeur' met het werk dat op de site wordt aangeboden en stuurt de zoeker een e-mail met de relevante opdrachten. Daarna kan de zoeker zelf een bod doen op het aangeboden werk.

Meer informatie: www.hallojob.nl

Noot voor de redactie (