Politie Friesland

Politieberichten van 2/9 13.00 uur t/m 3/9 07.00 uur

Fryslân 03-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Langezwaag: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 10.40 uur vond een aanrijding plaats op de kruising de Doese en de Hegedyk tussen een fiets en een personenauto. Een 84-jarige man uit Gorredijk fietste vanaf de Hegedyk de kruising op. Op dat moment naderde vanuit de richting Gorredijk een 24-jarige vrouw uit Gorredijk. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val. De traumaheli kwam ter plaatse. De fietser is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Door het bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân is een onderzoek ingesteld.

Raerd: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 15.15 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Hegedyk met een invalidenvoertuig (brommobiel). Een 81-jarige vrouw uit Easterwierrum reed op de Hegedyk over een verkeersdrempel, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. De vrouw raakt bekneld onder haar voertuig onder water. Ze is door omstanders bevrijd uit haar benarde positie. Omdat ze vermoedelijk water binnen heeft gekregen is ze opgenomen in het MCL.

Jistrum: inbraak woning
Vrijdag omstreeks 01.00 uur is ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Men kwam binnen door het dak op te klimmen en een dakraam te openen. In de woning werden diverse kasten geopend en doorzocht. Een portemonnee met pasjes, paspoort en geld en de videorecorder werden gestolen. Mogelijk is er meer weg. De 45-jarige bewoonster deed aangifte.

Sint Nicolaasga: vernieling van ruiten
De politie heeft afgelopen nacht een 49-jarige man uit Sint Nicolaasga aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 03.00 uur werd bij de politie gemeld dat er ruiten waren vernield bij een woning in de Heemstrastraat. Daarvan werd aangifte gedaan door de bewoner, een 28-jarige man. Het bleek dat de aangever kort daarvoor ruzie had gehad met de verdachte. Daar zouden klappen bij gevallen zijn. De aanleiding tot de ruzie lag in de privé-sfeer. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: aanhouding na muziekoverlast
De politie heeft donderdag omstreeks 23.40 uur een 32-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van burengerucht. Aanleiding waren klachten over geluidsoverlast door harde muziek vanuit een woning aan het Taconishof. Het was vaker voorgekomen. De apparatuur werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten en wordt vandaag verhoord.

Twijzelerheide: man valt uit boom
Donderdag omstreeks 16.00 uur is een 75-jarige man uit Twijzelerheide gewond geraakt bij een val uit een boom aan It Heideloantsje. In het land achter zijn woning was de man een boom aan het snoeien en was gevallen. Hij is met meerdere fracturen met de traumaheli overgebracht naar het MCL.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed (achtereenvolgens tijd en plaats van controle, de verdachte, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden):
Donderdag 16.05 uur, Hoofdweg in Damwoude, 23-jarige bestuurder van een bromfiets uit Dokkum, 560 ug/l, 6 uren, de verdachte was bij het passeren van een tegenligger (fietser) op het fietspad tegen hem aangereden en ten val gekomen;
Donderdag 20.20 uur, Raai in Drachten, 35-jarige bestuurder van een snorfiets uit Drachten, 805 ug/l, 9 uren, was niet in het bezit van rijbewijs of bromfietscertificaat;
Vrijdag 00.20 uur, Markerstraat in Lemmer, 53-jarige bestuurder van een personenauto uit Lemmer, 370 ug/l, 3 uren;
Vrijdag 03.15 uur, Ljouwerterdyk in Akkrum, 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Jirnsum, 545 ug/l, 5 uren.
Naast de rijverboden wordt tegen deze bestuurders proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed opgemaakt.