Politie Limburg-Zuid

Inval bij harddrugs dealer in Hoensbroek

Hoensbroek 03-09-2004 - Op maandag 30 augustus 2004 werd in de avonduren te Hoensbroek door het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee een 38 jarige Duitse vrouw uit Keulen aangehouden die in het bezit was van 3,5 gram cocaïne.

Het GOC team beschikte over informatie dat er vanuit een woning aan de Margrietstraat te Hoensbroek harddrugs zouden worden verkocht. De aangehouden vrouw had dit pand bezocht.

Bij een inval dezelfde avond in het dealpand in Hoensbroek, werd de 41 jarige Nederlandse hoofdbewoner aangehouden voor de handel in verdovende middelen.
Bij een doorzoeking van de woning werd nog een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen, alsmede 16 XTC tabletten, VIAGRA tabletten, 65 cc GHB, 5 hennepplanten van 80 cm hoog alsmede een imitatie pistool. Deze goederen werden alle in beslaggenomen.

Alvorens de Duitse koopster in vrijheid werd gesteld, werd op haar snelrecht toegepast. De verkoper is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Hij zal zich t.z.t. moeten verantwoorden bij de Officier van Justitie.