Gemeente Delft

Het college heeft ingestemd met de inspraaknota Beantwoording Inspraak Nieuwe locatie dagopvang Gasthuis-plaats/Koornmarkt en Beukenlaan/Van Miereveltlaan . In deze nota zijn de bijna 380 ingediende inspraakreacties samengevat en beantwoord. Veel voorkomende bezwaren zijn de overlastbestrijding en de nabijheid van toeristen, ouderen en kinderen. De toetsing van de 121 aangedragen locaties is bijna afgerond. Hoogstwaarschijnlijk komen één of meerdere locaties in aanmerking voor een tweede inspraaktermijn. Na overleg met de Commissie WZO op 21 oktober, neemt het college op 26 oktober een definitieve beslissing over een tweede inspraakronde en voor welke locaties.

Veel insprekers vragen zich af wat het doel is van maatschappelijke opvang, wat de gemeente doet om overlast te voorkomen, waarom de dagopvang in de binnenstad moet komen, of een dagopvang toeristen niet afschrikt, hoe het zit met criminaliteit en veiligheid, en waarom de dagopvang in hun buurt moet komen. In de inspraaknota wordt naast de beantwoording van de inspraakreacties ook uitgelegd hoe elk punt weegt in de locatiekeuze en de uitwerking van plannen.

De toetsing van de 121 aangedragen alternatieve locaties is bijna afgerond. Er is onder andere gekeken naar de mogelijkheid tot het realiseren van buitenruimte, of de locatie in de buurt van de binnenstad is, niet te dicht bij het station ligt en of er een aankoop- of huurmogelijkheid is. Het is zeer waarschijnlijk dat één of meerdere locaties voor een tweede inspraaktermijn in aanmerking komen. Het college hoopt begin 2005 na overleg met de commissie WZO een keuze te maken. Naast de inspraakreacties uit beide rondes, wegen ook de bouwkundige haalbaarheidsonderzoeken en de veiligheidsscans mee.

Insprekers krijgen de nota thuisgestuurd. Anderen kunnen hiervoor terecht op www.gemeentedelft.info / Actuele dossiers/Dagopvang.

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, Communicatie gemeente Delft,

tel. 260 29 75.


---