Politie Zeeland


Z-8788-2004 Fietser botst met hond

Op de Zeedijk in Walsoorden kwam vrijdag omstreeks 17.45 uur een 43-jarige wielrenner in botsing met een loslopende hond.
De hond van een 35-jarige vrouw liep los over de Zeedijk. De wielrenner wilde vanaf de Zeedijk naar beneden rijden, over de asfaltweg en zijn weg vervolgen over de weg beneden de Zeedijk. Echter de hond stak de weg naar beneden over en de fietser reed over de hond heen en kwam ten val. Hij liep verwondingen op aan hoofd en handen en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. De hond bleef, voor zover bekend, ongedeerd. De fiets raakte beschadigd.


Z-8789-2004 Rijden onder invloed

Op de N61 bij IJzendijke werd vrijdag om 19.30 uur een 62-jarige automobilist uit Grimbergen aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man, die bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, kreeg een rijverbod van 5 uur.

Op de Gentsevaart in Kapellebrug kreeg een 21-jarige automobilist uit Stekene vrijdag om 20.08 uur een rijverbod van 1 uur omdat hij meer alcohol had gedronken dan de toegestane hoeveelheid.

Z-8790-2004 Bedrijfsongeval
Op een bedrijfsterrein aan de Mariadijk in Walsoorden vond vrijdag omstreeks 16.45 uur een bedrijfsongeval plaats.
Een 51-jarige man uit de gemeente Hulst, die op de fiets over het terrein, reed werd aangereden door een heftruck, bestuurd door een 39-jarige man uit dezelfde gemeente. Deze reed met de heftruck, waarmee hij en pakket stenen vervoerde, over het terrein en zag waarschijnlijk de fietser niet aankomen. E 51-jarige man raakte gewond aan zijn been, voet, schouder en hoofd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen, maar later vervoerd naar een ziekenhuis in Gent. De Arbeidsinspectie wordt ingeschakeld.


O-8791-2004 Inbraak in horecabedrijf

Tussen woensdag 01.30 en vrijdag 13.30 uur werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Hoofdweg in Rilland.
De toegang werd geforceerd en er werden enkele duizenden euro's weggenomen.