TROS

HelveticaHilversum, 10-07-2004

Televisie

HET GLAZEN HUIS

Uitzending vanaf zaterdag 4 september

Nederland 2 - 21.00 uur

Mediasoap vanaf 4 september op Nederland 2

HET GLAZEN HUIS: NIETS IS WAT HET LIJKT

Eerste namen cast bekend.

Gierende zenuwen, keiharde concurrentie, eeuwige deadlines, innige samenwerking, onthullingen, manipulaties en bedrog. Vanaf 4 september starten de omroepverenigingen AVRO, BNN en TROS met HET GLAZEN HUIS, de mediasoap waarin elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op louter toeval. HET GLAZEN HUIS wordt iedere zaterdag, zondag en maandag om 21.00 uur op Nederland 2 uitgezonden. Het programma wordt geproduceerd door Endemol Nederland bv.

HET GLAZEN HUIS speelt zich zowel voor als achter de schermen van de televisiewereld af, in bredere zin: de mediawereld. De tv-wereld wordt getoond als een dramatische arena, waarin gewone mensen sterren worden, en sterren gewone mensen blijken. Een wereld waarin miljoenen worden uitgegeven... én verdiend.

In HET GLAZEN HUIS staat een grote familie centraal, met de mediatycoon Axel Westhof als pater familias. De rol van Axel Westhof wordt gespeeld door Arnold Gelderman. Patricia Westhof, vertolkt door Willeke van Ammelrooy, is de vrouw achter Axel. De oermoeder die alles wat het daglicht niet kan verdragen met de mantel der liefde bedekt en het gezin bij elkaar houdt. Hun kinderen vervullen uiteenlopende functies binnen het imperium met ieder hun eigen ambities en motieven. Waar zij van dromen en waar ze voor vechten, reikt verder dan 'het maken van televisie'. Hun romances, echtelijke ruzies en familiekwesties staan centraal in HET GLAZEN HUIS en verdraaiingen ervan verschijnen in de media.

In HET GLAZEN HUIS wordt vaak gespeeld met de vraag wat 'waarheid' is. De 'waarheid' blijkt vaak heel anders te zijn dan aanvankelijk wordt gesuggereerd: Niets is wat het lijkt.