Politie Groningen

Persberichten zaterdag 4 september 2004

provincie Groningen 04-09-2004 -

Groningen: man (46) gooit ruit in
De politie hield vrijdagnacht een 46-jarige man uit Groningen aan voor het ingooien van een ruit van een woning aan de Petrus Campersingel. Een getuige attendeerde de agenten op de man die werd aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek op het bureau.

Groningen: man opgepakt na aanvallen portier
Een 46-jarige man uit Neerpel werd vrijdagnacht bij een horecagelegenheid in de Peperstraat aangehouden voor het aanvallen van een portier. De man was binnen vervelend geweest en werd de zaak uitgezet. Daarna sloeg hij de beveiligingsmedewerker. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vader en zoon maken problemen op bureau
Een 43-jarige man uit Groningen en zijn 18-jarige zoon werden vrijdagavond in het politiebureau van de Diamantlaan aangehouden voor respectievelijk belediging en ambtsbelemmering. Beide mannen waren naar het bureau gekomen omdat een auto waarbij geen papieren getoond kon worden door de politie was meegenomen. Tijdens het gesprek beledigde de vader de agenten en wilde weglopen. Zijn aanhouding werd belemmerd door de zoon die daarop ook werd aangehouden. Beiden kregen na verhoor een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Lopende Diep werd vrijdagavond een 50-jarige automobilist uit Amsterdam gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij een promillage van 1.2. Een rijverbod en dagvaarding werd uitgereikt.

Groningen: aanhouding onzedelijk gedag
Een 35-jarige man uit Ter Apel werd vrijdagmiddag in de Jan Lutmastraat aangehouden voor onzedelijk gedrag. Een getuige waarschuwde de politie nadat de man zichzelf in het openbaar bevredigde. De man werd aangehouden en kreeg op het bureau een proces-verbaal.

1114 blaasproeven in gemeente Veendam en Menterwolde
In de gemeente Veendam en Menterwolde hield de politie vrijdagavond en nacht een grote alcoholcontrole. Er werd in Veendam op zes locaties gecontroleerd, in Zuidbroek (2), Wildervank (2) en in Muntendam. Vier bestuurders bliezen boven de norm van 0.5 promille. Een 41-jarige automobilist uit Muntendam scoorde het hoogste promillage van 1.0. De overtreders kregen een rijverbod en een proces-verbaal. Iedere bestuurder die niet gedronken had kreeg in het kader van de BOB campagne door de leden van het aanwezige 3VO promotieteam een BOB sleutelhanger.

Beerta: rijden onder invloed
Een 46-jarige automobilist uit Nieuweschans werd vrijdagavond op de Buitenlandenstraat in Beerta op het rijden onder invloed gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.15 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Veendam: lastige jongeman in winkel
Bij een supermarkt aan de Kerkstraat in Veendam werd vrijdagmiddag een 23-jarige jongeman uit Triscompagnie aangehouden voor vernieling. De jongen werd door personeel aangesproken vanwege het plaatsen van ongepaste opmerkingen tegen een vrouwelijke klant. De jongeman werd daarop kwaad en trok een beveiligingcamera uit het plafond. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en is met gepast geweld in de boeien geslagen. Hij krijgt een dagvaarding.

Uithuizen: botsing met drank op
Op de kruising van de Maarweg met de JF Kennedylaan in Uithuizen verleende een 19-jarige automobilist uit Den Andel vrijdagavond geen voorrang aan een van rechts komende 64-jarige automobilist uit Warffum. Beide autos raakten beschadigd waarbij het voertuig van de jeugdige automobilist als total loss werd beoordeeld. De jongeman blies op het bureau een promillage van 1.25. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Marum: verkeerscontrole
Op de Wendtsteinweg in Marum werd vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden 354 motorvoertuigen en 11 brommers staande gehouden. Vijf bonnen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en een bekeuring voor het niet handsfree bellen werden uitgedeeld. De brommer van een 16-jarige jongen uit Marum werd voor onderzoek naar het bureau gebracht. Het framenummer van de brommer bleek te zijn veranderd.

Delfzijl: aanhouding voor belediging
Een 23-jarige automobilist uit Delfzijl werd vrijdagavond op de Polarisweg in Delfzijl aangehouden voor belediging. Tijdens een verkeerscontrole schold de man de agenten uit. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij de belediging bekende en een proces-verbaal kreeg.