Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht 04-09-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Onder invloed op snorfiets

UTRECHT Vrijdagmorgen 3 september om 10.55 uur zagen surveillerende politieagenten op de Jutfaseweg een snorfietser rijden. De man, een 23-jarige Utrechter, trok luid toeterend de aandacht van de agenten. De agenten hielden de man staande en roken dat hij alcohol had genuttigd. Een blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken en daarop werd hij aangehouden. De man was het niet eens met zijn aanhouding en schold de agenten uit. Voor deze beledigingen is proces-verbaal opgemaakt. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de beschonken snorfietser 820 ug/l blies. Naast een rijverbod van 10 uur, is ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur vond in een winkel aan de Seinedreef een diefstal plaats. Een 33-jarige moeder en 12-jarige zoon probeerden een volle winkelwagen met levensmiddelen langs de kassa te rijden zonder af te rekenen. Een derde verdachte, de 16-jarige dochter van de vrouw, bleek ook aan de diefstal te hebben meegewerkt. Beveiligingsmedewerkers hielden de verdachten aan en droegen hen over aan de politie. Om 22.50 uur konden de drie verdachten het politiebureau weer verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Belediging

UTRECHT Vrijdagmiddag om 16.10 uur zagen surveillerende agenten op de Steenweg een 44-jarige man uit Utrecht lopen die op dat moment alcohol nuttigde. Toen de agenten hiervoor een bekeuring uitschreven, schold de Utrechter de agenten meerdere malen uit. Daarom is hij aangehouden voor belediging en ingesloten op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Pepperspray

UTRECHT Surveillerende agenten zagen vrijdagavond omstreeks 20.15 uur tijdens hun toezicht rondom het voetbalstadion op het Herculesplein een man, een 26-jarige Utrechter, met een bierblikje op straat lopen. Omdat het nuttigen van alcohol op de openbare weg verboden is, spraken de agenten de man hierop aan en wilden een bekeuring uitschrijven. De Utrechter probeerde te ontkomen en na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Omdat hij verzet tegen zijn aanhouding bleef plegen, dreigden de agenten om pepperspray te gebruiken. De Utrechter bleef echter verzet plegen en daarom werd pepperspray gebruikt. De man is geboeid en ingesloten op het politiebureau. Daar bleek dat hij tevens in het bezit was van vervalste documenten. Proces-verbaal is opgemaakt.