Politie Drenthe

zaterdag

Assen 04-09-2004

Politie haalt alcomobilist van de weg

EMMEN - De politie heeft zaterdagmorgen even na vijf uur op de Rondweg in Emmen een 61 jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam van de weg gehaald waarvan de bestuurder met maar liefst 1,9 promille alcohol achter het stuur zat. Hij heeft direct zijn rijbewijs moeten inleveren. De man ging er vandoor toen de surveillerende agenten zijn auto aan de kant wilden zetten. Uiteindelijk stopte hij aan het Bolwerk in de wijk Emmerschans.

Praatpaal omvergereden

ZWINDEREN - Een 24 jarige automobiliste uit Dalen heeft vrijdagnacht op de A37 bij Zwinderen een praatpaal van de ANWB omver gereden. De vrouw vermoedde dat ze, door slaap overmand in de berm was gereden. Toen het haar vervolgens was gelukt weer op de rijbaan te komen raakte ze in een slip en kwam ze via de praatpaal tot stilstand in de middenberm.

Mist misleidt motorrijder

RUINERWOLD - Een 45 jarige motorrijder uit Dwingeloo is vrijdagavond laat met een sleutelbeenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man reed over de Havelterweg in Ruinerwold toen hij plotseling in een mistbank terechtkwam. Die was zo dicht dat hij niets meer zag en via de berm in de sloot belandde.

Politie onderzoekt overval

HOOGEVEEN - Een 23 jarige inwoner van Groningen heeft vrijdagavond even na elf uur bij een overval op de Eisenhowerstraat in Hoogeveen zijn mobiele telefoon moeten afgeven.De man werd belaagd door drie jongens waarvan een hem toebeet dat hij een geweer had en dat de man zijn telefoon moest afgeven. Een van de jongens zou een Helly Hansen jack gedragen hebben. Onderzoek, waarbij een hond is ingezet heeft tot nu toe niet opgeleverd. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Politie houdt wegpiraat aan

WACHTUM - De politie heeft vrijdagmiddag op de Vaart NZ in Nieuw Amsterdam een 18 jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden en, na overleg met justitie, zijn rijbewijs ingenomen. Volgens de 36 jarige melder uit Geeste en een 24 jarige getuige zou de Klazienavener de man uit Geeste op de A37 bij Wachtum zodanig hebben "gesneden" dat die in de berm belandde en daar een hectometerpaaltje omver reed. Verder verklaarden beiden dat de beginnende bestuurder zeer agressief en gevaarlijk rijgedrag had vertoond. Bij het natrekken van de gegevens kwam aan het licht dat de man uit Klazienaveen, ondanks het feit dat hij zijn rijbewijs nog geen jaar heeft, al twee keer als verdachte betrokken was bij een verkeersongeval. Na overleg met justitie moest de bestuurder direct afstand doen van z'n rijbewijs. Nog afgezien van het oordeel van de rechter is zijn gedrag gemeld aan de Divisie Vorderingen van het CBR in Rijswijk. Dat houdt in dat de man, op eigen kosten, via een zogenaamde artikel 130 procedure wordt verplicht een onderzoek moet ondergaan naar zijn rijvaardigheid.

Computer uit school geroofd

EMMEN - Onbekenden hebben zaterdagmorgen rond zes uur bij een inbraak ineen school aan de Laan van de Eekharst in Emmen een splinternieuwe computer met TFT scherm gestolen. Om binnen te komen is naast de hoofdingang een raam vernield.

Politie houdt vernielers aan

ASSEN - De politie heeft vrijdagnacht rond twee uur in de Oranjestraat een 21 jarige inwoner van Assen aangehouden wegens vernieling van een aantal auto's De politie was tijdens de surveillance gewaarschuwd door een voorbijganger. Die meldde dat twee mannen in de oranjestraat tegen auto's schopten. De aangehouden man heeft zijn aandeel bekend. De politie kent de identiteit van de tweede man. Als hij zichzelf niet meldt zal de politie zich bij hem melden.

Bedreigers beveiliger aangehouden

ASSEN - De politie heeft vrijdagnacht even voor vieren op de Brinkstraat in Assen een 41 jarige inwoner van Ter Aar en een 36 jarige inwoner van Leimuiden aangehouden wegens bedreiging van een 27 jarige beveiliger uit Assen. Volgens de beveiliger had het tweetal hem met woorden met de door bedreigd. Daarbij was het gebaar gemaakt alsof er met een pistool werd geschoten. De verdachten pikten het niet dat de beveiliger hen had aangesproken op het feit dat ze met bierglazen over straat liepen.

Politie rolt hennepkwekerij op

HOLLANDSCHEVELD - De politie heeft naar aanleiding van een tip uit de omgeving vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan het Hollandscheveldsche Opgaande in Hollandscheveld.Er zijn 900 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De kwekerij was ondergebracht op de zolder van een loods. Volgens de eigenaar was hij de kwekerij begonnen om wat bij te verdienen. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de kwekerij.

Bert Visser (0651 - 611629) is voor de media bereikbaar tot maandagmorgen 6 september 08.00 uur.