Rijn & Venen, 13.10 uur

Utrecht 04-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed van softdrugs

MAARSSEN Vrijdagavond om 23.45 uur zagen surveillerende agenten op de Rijksweg A2 een bestuurder van een bestelauto in de richting van Utrecht rijden. De man, 23 jaar en uit Utrecht viel op vanwege zijn rijgedrag. Bij de staandehouding roken de agenten een wietlucht en zagen zij dat de man rood doorlopen ogen had. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een urinetest door een arts. De uitslag is nog niet bekend.

Aangetroffen wapen

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september kreeg de politie de melding dat een man op de Spoorlaan met een slagwapen had staan zwaaien. Ter plaatse werd de man niet meer aangetroffen, maar door een signalement van getuigen kon de man, 29 jaar en uit Woerden, op het Stationsplein worden aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol maar droeg op dat moment geen wapen bij zich. In zijn woning werd wel een slagwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de Woerdenaar is ingesloten op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Alcomobilisten veroorzaaken aanrijding

MAARSSEN Vrijdagavond om 20.15 uur kreeg de politie de melding van een eenzijdige aanrijding op de Thorbeckelaan. Ter plaatse hebben de agenten de bestuurder, een 22-jarige man uit Maarssen, die tegen een stilstaand voorwerp was aangereden, laten blazen. Het bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man 820 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, een rijverbod is opgelegd en proces-verbaal is opgemaakt.

NIEUWERSLUIS In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september reed omstreeks 00.30 uur een automobilist op de Rijksstraatweg via een lantaarnpaal de sloot in. De man, een 41-jarige Nigtevechter wilde uit de auto klimmen en ervan door gaan, maar een getuige hield de man staande totdat de politie arriveerde. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken; hij blies 545 ug/l. Naast een rijverbod van 5 uur is Proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding poging inbraak

MAARSSEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 september een 22-jarige man en een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van poging tot inbraak.

Rond 04.00 uur belde een inwoonster van de Rogier van Otterloolaan met de melding dat zij wakker geworden was van gerommel. Toen zij uit het raam keek zag zij een jongen van het dak springen. Een tweede man zat in de tuin. De politie startte in de omgeving een zoekactie en kon de twee verdachten op basis van het signalement aanhouden. De twee reden op fietsen die afkomstig waren van diefstal. Zij zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.