Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht 04-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verdacht pakket

HOUTEN Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur trof een 35-jarige man onder zijn geparkeerde auto aan de Pronkmos een verdacht pakket aan. De man alarmeerde de politie omstreeks 16.00 uur. Ter plaatse besloot de politie de expertise van de Explosieven- en Opruimingsdienst (EOD) in te roepen. Om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, werd de omgeving in een straal van 400 meter afgezet. Circa 40-50 woningen aan de Pronkmos, Zilvermos en Riviermos zijn ontruimd. De EOD heeft het pakket ontmanteld en het Nederlands Forensisch Instituut zal de inhoud van het pakket onderzoeken. Pas dan wordt duidelijk of het pakket daadwerkelijk schadelijk was en in welke mate.

De Technische Recherche heeft de auto en de omgeving onderzocht op sporen. Toen het zeker was dat er geen verdachte materialen meer onder de auto aanwezig waren, konden de bewoners (ongeveer 80-100) weer terug naar hun huizen. Dit was om 20.25 uur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw vermist

IJSSELSTEIN Sinds donderdagochtend 2 september wordt een 69-jarige vrouw uit IJsselstein vermist. Vermoedelijk is zij woensdagavond of nacht al in verwarde toestand uit haar woning aan de Hugo Poortmanstraat vertrokken. Familie trof haar donderdag niet thuis aan en heeft sindsdien niets meer van haar vernomen.

Signalement: De vrouw is 1.65 m lang, heeft een tenger postuur, een kromme houding, heeft blond haar en is slecht ter been. Zij heet Nellie Bakker.

Mensen die de vrouw menen te hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.

Beroving; oproep getuigen

VIANEN Vrijdagmiddag deed een 83-jarige vrouw uit Vianen aangifte van een beroving. De vrouw fietste tussen 13.00 en 15.00 uur van de Lijnbaan via de Bonnastraat, Hogelandseweg en de Verduinstraat naar de Schramstraat. Daar stapte zij af en op dat moment stopte ook een fietser die al langer achter haar had gereden. Deze fietser had een wit jack aan, had zwart haar, een getinte huidskleur en reed op een beige damesfiets. Een jongen die achterop zat, met een donkerblauw jack en eveneens zwart haar en een getinte huidskleur, greep goederen uit de fietstassen van de bejaarde vrouw en rende weg. Later zag de vrouw dat de jongens via een paadje naar de Verduinstraat reden.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Lekstroom (0900-8844).

Vernieling autos

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september om 1.10 uur kreeg de politie de melding van vernieling van autos. Ter plaatse zagen de agenten dat enkele geparkeerde autos aan de Vingerhoekhof schade hadden. Getuigen verklaarden dat een man tegen de autos had aangetrapt. De man, een 22-jarige Nieuwegeiner, rende weg bij het zien van de politie maar kon toch worden aangehouden. De politie heeft briefjes op de autos achtergelaten zodat gedupeerden zich kunnen melden voor aangifte.