1e persbericht van zaterdag 4 september 2004

Eindhoven 04-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na zinloos geweld

In zijn woning in Eindhoven Stratum is vrijdag rond 20.30 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 46-jarige Eindhovenaar eerder die avond. Dit gebeurde in een winkel aan de Sint Petrus Canisiuslaan. De 46-jarige man wilde met zijn vrouw, die in een rolstoel zit, gaan winkelen. Voor de ingang van de winkel stond echter op de stoep een auto geparkeerd zodat zij niet naar binnen konden. De man was aan het kijken wat het kenteken van het voertuig was om de eigenaar te laten omroepen. Op dat moment kwam de eigenaar van de auto reeds aanlopen die vroeg wat de man bij zijn auto deed. Meteen haalde hij uit en sloeg het slachtoffer in zijn gezicht. Het slachtoffer is meteen de winkel ingelopen waarbij hij nog bedreigd werd door de eigenaar van de auto, die vervolgens vertrok. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn lip op. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Insluipers betrapt

In een ziekenhuis in Eindhoven zijn vrijdag rond 17.20 uur twee Eindhovenaren van 34 en 44 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van het wegnemen van twee flessen bier uit de koffiecorner. Zij werden door de beveiliging betrapt en overgedragen aan de politie. Bij de fouillering bleken ze ook nog ruim twintig tubes tandpasta, een bel uit de ziekenhuiskapel en verplegingskleding weggenomen te hebben. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte verzet zich hevig tegen aanhouding

Op de Kerkstraat is zaterdag rond 3.10 uur een 35-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. De verdachte zat in een fietsenstalling op de Kerkstraat op een bromfiets die niet van hem was. De man dacht hier echter anders over en weigerde dan ook de fietsenstalling te verlaten toen de politie hem aansprak. Toen de politie hem wilde aanhouden probeerde hij een agent te slaan. Vervolgens greep hij een agent bij zijn kraag vast. Hierop ontstond een worsteling tussen de verdachte en de agent waarbij beiden op de grond terechtkwamen. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bellende man geen tijd voor politie

Op het Stationsplein is vrijdag rond middernacht een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de verdachte over een parkeerplaats aan de eerdergenoemde straat rijden zonder een gordel te dragen. Vervolgens zagen ze dat de man zijn auto dwars op twee invalidenparkeerplaatsen zette en ging bellen. De motor van de auto liet hij draaien. Toen de politie hem naar zijn rijbewijs vroeg gaf hij aan dat hij aan het bellen was en dat ze maar moesten wachten. Hierop is de man aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden voor vechten op straat

Op het Stationsplein is vrijdag rond 22.55 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte had ruzie met een man op het Stationsplein. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam wilde de verdachte de ander gaan slaan. De politie weerde de slag af waarop de verdachte zich tegen de politie keerde en hen probeerde te slaan. De politie gebruikte pepperspray om de man aan te kunnen houden. De man bleef zich echter verzetten. Een blouse van een agent scheurde tijdens de aanhouding. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde auto

Op de Bosboomstraat is zaterdag rond 1.30 uur een 24-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding op de Paulus Potterstraat kort voor zijn aanhouding. Hij zou daar tegen een geparkeerde auto zijn gebotst en door zijn gereden. Zijn eigen auto liet hij achter op de Tongelresestraat. Vanaf hier ging hij te voet verder. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage van bijna 1,60 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse is vrijdag rond 21.00 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van de 16-jarige dochter van zijn 43-jarige Helmondse vriendin. Dit gebeurde op 30 juli jl. De verdachte zou toen ruzie hebben gehad met zijn vriendin die vervolgens om hulp riep. De 16-jarige dochter schoot te hulp en werd vervolgens door de vriend van haar moeder geslagen. Hierdoor liep zij een hersenschudding en een gekneusde neus op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Automobilist met henneptoppen aangehouden

Op de Mozartlaan is vrijdag rond 20.45 uur een 27-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole werd in de auto van de verdachte een zak met henneptoppen aangetroffen. Ook werden nog enkele gripzakjes met hasj gevonden. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de Heeklaan is zaterdag rond 00.30 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. Hij liep enkele snijwondjes op. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 0,85 geconstateerd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg is vrijdag tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 824 voertuigen reden 122 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Heusden: Snelheidscontrole

Op de Meijelseweg zijn vrijdag tussen 10.30 en 13.15 uur 777 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 68 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 139 km/u.

Someren: Auto tegen lichtmast

Op de Lieropsedijk is zaterdag rond 1.30 uur een 29-jarige automobilist uit Someren de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij eerst tegen een reflectorpaal, vervolgens tegen een lichtmast en tot slot schampte hij nog twee bomen. De man liep een slagaderlijke bloeding op en is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. Bij hem werd een bloedproef afgenomen om te onderzoek of de man mogelijk heeft gedronken.

Vessem: Bestuurder brommobiel dronken

Op de Hoogeloonseweg is zaterdag rond 00.10 uur een 42-jarige man uit Riel aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn brommobiel. Bij de man werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.