Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 04-09-2004

HUISELIJK GEWELD

Rosmalen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 45-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn ex-vrouw in haar woning in Rosmalen meerdere malen tegen haar hoofd hebben geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

COCAINE INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten dat op de Vughterstraat een man in elkaar werd geslagen. De verdachte, een 20-jarige man uit Schijndel, is hierop aangehouden. De 35-jarige Bosschenaar moest zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. De verdachte bleek in bezit van enkele grammen cocaïne; deze zijn inbeslaggenomen. De Schijndelnaar is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

VERDACHTE WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Vrijdagochtend is op de Oranje Nassaulaan een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 8 juli jl. te hebben ingebroken in een woning aan de Karel de Vijfdestraat. Uit deze woning werden onder andere een computer, telefoon en geluidsapparatuur weggenomen. De verdachte is inverzekering gesteld.

MISHANDELING EN BEDREIGING

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat op de Eerste Donk twee personen aan het vechten waren. De politie trof op straat een 12-jarige jongen uit s-Hertogenbosch en een 21-jarige man uit Vlijmen. De 12-jarige jongen bedreigde de Vlijmenaar met een stok en gooide met voorwerpen naar de 21-jarige man. Beiden zijn door de politie aangehouden voor mishandeling en bedreiging van elkaar.

OPENSTAANDE BOETES

s-Hertogenbosch-
Vrijdagmiddag zagen surveillerende agenten op de Rompertsebaan een 43-jarige Bosschenaar rijden. Na controle bleek de man nog voor ruim 430 euro aan boetes te hebben openstaan of 35 dagen gevangenisstraf. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van de boetes kon de Bosschenaar weer huiswaarts keren.

AUTO INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond is op de Hekellaan een 60-jarige Belgische automobilist aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Omdat de man reeds eerder was aangehouden vanwege hetzelfde feit werd zijn auto inbeslaggenomen. Hij kreeg tevens een rijverbod van drie uur en een boete van 220 euro.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heusden-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er een auto in de sloot lag op de Heesbeenseweg. De 49-jarige bestuurster uit de gemeente Heusden bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Vlijmen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Mommersteeg een 20-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Rosmalen-
Dezelfde nacht is op de Empelseweg een 26-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde. De Bosschenaar kreeg een rijverbod van negen uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Elshout-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Norbertijnerstraat een 20-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

WILDPLASSER WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten een man op de Parade tegen een boom plassen. Toen de agenten de man een bekeuring wilden geven, weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop is de 34-jarige man uit Drunen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De boete kreeg hij alsnog.

VREEMDELINGENCONTROLES

s-Hertogenbosch-
Zaterdagochtend heeft de Vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie en de Uitvoering Werknemersverzekeringen controles uitgevoerd bij bedrijven aan de Churchilllaan, Chr. Huygensweg en de Orthenstraat op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen en de Vreemdelingenwet. In totaal zijn deze ochtend 6 mannen aangetroffen die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. De mannen, in de leeftijden van 22 tot 44 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek naar hun identiteit en verblijfrechtelijke positie.

AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN

Schijndel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat twee personen probeerden in te breken in geparkeerd staande autos aan de Emmalaan. Ter plaatse troffen agenten twee 19-jarige jongemannen uit Schijndel die voldeden aan het signalement. Beiden zijn aangehouden op verdenking van het inbreken in autos en overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Van Leeuwenhoekweg een 42-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode-
Vrijdagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Borchmolendijk in totaal 24 personen bekeurd vanwege het niet dragen van de veiligheidsgordel.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught-
Zaterdagochtend is in een winkel aan het Marktveld een 40-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De verdachte had verschillende goederen onder zijn kleding verborgen en wilde vervolgens de winkel verlaten zonder deze artikelen te betalen. De politie heeft de Bosschenaar overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld. De man staat bij politie en justitie bekend als een zogenaamde veelpleger.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

Uden-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er op de Misse een man languit op straat zou liggen. De 28-jarige man uit Utrecht bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De man is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch en er is proces-verbaal voor openbaar dronkenschap opgemaakt.

BELEDIGING

Uden-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Oranjestraat een 25-jarige man uit Veghel aangehouden. De man beledigde agenten door ze uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met een proces-verbaal op zak mocht de man het politiebureau weer verlaten.
Op de Sint Janstraat werd korte tijd later een 25-jarige man uit Schijndel aangehouden, omdat hij eveneens surveillerende agenten uitschold. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Volkelseweg een 21-jarige man uit Best aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VECHTPARTIJ

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Beatrixlaan in Oss een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige plaatsgenoot. De twee jongens zouden deze avond op de Gasstraat ruzie hebben gehad, waarbij de 15-jarige verdachte de 16-jarige Ossenaar zou hebben geslagen. Als gevolg van deze mishandeling heeft het slachtoffer zich in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen aan zijn hoofd. Een aantal bekenden van het slachtoffer heeft vervolgens de 15-jarige jongen opgezocht om verhaal te halen. In de Beatrixlaan ontstond vervolgens een vechtpartij tussen beide partijen. De politie onderzoekt de zaak.

AANHOUDING NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Haps/ Grave-
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een openlijke geweldpleging plaatsgevonden in de Kerkstraat in Haps. Een groep van ongeveer zeven personen zouden verschillende mensen hebben geslagen en geschopt en met een stok hebben bedreigd. De daders gingen er vervolgens in een auto vandoor. Een 20-jarige vrouw uit Haps is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om zich aan haar verwondingen te laten behandelen.

Met behulp van signalementen kon in de bosjes langs een fietspad aan de Raamdijk in Grave een 23-jarige verdachte in zijn woonplaats worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze openlijke geweldpleging en is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

De politie onderzoekt de zaak.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Sint Anthonis-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Lepelstraat een 18-jarige man uit Gemert aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De 18-jarige inzittende (uit Gemert) beledigde de agenten door ze uit te schelden. Hierop werd ook hij aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met proces-verbaal op zak konden ze het politiebureau later deze nacht weer verlaten.

BEDRIJFSINBRAAK

Grave- In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Rogstraat. Daders vernielden een ruit van de toegangsdeur van het pand. Uit het bedrijf is een hoeveelheid kleding weggenomen.