Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden voor poging doodslag

Culemborg 04-09-2004 - (07)

De politie heeft vrijdag omstreeks 18.30 uur een 30-jarige automobilist uit Culemborg aangehouden omdat hij wordt verdacht van poging tot doodslag van een 24-jarige man uit die woonplaats.

De 24-jarige liep over de Schoolhof West en wilde oversteken naar de Kaapstraat. Hij zag een personenauto stilstaan met een persoon erin. Op het moment dat hij over wilde steken, trok de auto op. De 24-jarige keek om en ging er vanuit dat de auto wel zou stoppen, maar de auto reed door, waardoor de 24-jarige tegen zijn benen werd geraakt en op de motorkap terechtkwam. Hij werd een tiental meters meegenomen en viel toen van de auto af. Omstanders schreven het kenteken van de auto op, waardoor de 30-jarige even later op de Van Hogendorpstraat kon worden aangehouden.

De 24-jarige vertelde aan de politie dat hij de dag daarvoor een aanvaring had gehad met twee mensen over het terugzetten van een winkelwagentje, waarbij de twee mensen er met een muntstuk van 50 eurocent van de 24-jarige vandoor gingen in dezelfde auto als waarmee de 24-jarige werd aangereden. De politie onderzoekt de zaak.