Gemeente Houten---

Verdacht pakket aangetroffen in Pronkmos

---

Vrijdagmiddag 3 september omstreeks 16.00 uur trof een 35-jarige man onder zijn geparkeerde auto aan de Pronkmos een verdacht pakket aan. De man alarmeerde de politie. Ter plaatse besloot de politie de expertise van de Explosieven- en Opruimingsdienst (EOD) in te roepen. Om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, werd de omgeving in een straal van 400 meter afgezet. Circa 40-50 woningen aan de Pronkmos, Zilvermos en Riviermos zijn ontruimd. De EOD heeft het pakket ontmanteld en het Nederlands Forensisch Instituut zal de inhoud van het pakket onderzoeken. Pas dan wordt duidelijk of het pakket daadwerkelijk schadelijk was en in welke mate.

De Technische Recherche heeft de auto en de omgeving onderzocht op sporen. Toen het zeker was dat er geen verdachte materialen meer onder de auto aanwezig waren, konden de bewoners (ongeveer 80-100) rond half 9 weer terug naar hun huizen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De gemeente heeft zaterdag 4 september bij de bewoners aan het Pronkmos, Riviermos, Zilvermos, Witmos, Sterremos en Schildmos (230 adressen) een brief namens de burgemeester laten bezorgen met meer informatie. In deze bewonersbrief bedankt burgemeester Lamers de omwonenden voor hun geduld tijdens de ontruiming en laat hij weten dat we de omwonenden zullen informeren zodra er meer bekend is. Deze brief kunt u via deze pagina downloaden.

---