Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 4 september

Alkmaar 04-09-2004 - 17.00 uur

Bromfietscontrole

Alkmaar, vrijdag 3 september 2004.

Vrijdagmiddag werd op de Vondelstraat een bromfietscontrole gehouden waarbij in totaal twaalf bromfietsers werden bekeurd. In vier gevallen bleek de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog te zijn. Twee bromfietsers bleken geen verzekering te hebben afgesloten voor hun voertuig. De overige overtredingen hadden vooral te maken met de technische staat waarin sommige bromfietsen verkeerden.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Alkmaar, zaterdag 4 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd en 44-jarige man uit Alkmaar aangehouden in een woning aan de Karel van Manderstraat. Kort daarvoor had hij zijn 43-jarige ex-vriendin mishandeld door haar over het hele lichaam te slaan. Daarnaast vernielde hij enkele goederen van de vrouw. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, zaterdag 4 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit St. Pancras aangehouden op de Martin Luther Kingweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 610 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het vele alcoholgebruik betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren.

Dieven gestolen oldtimer aangehouden

Alkmaar, zaterdag 4 september 2004.
Twee jongens van 17 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn zaterdagmiddag aangehouden op de Schinkelwaard. Zij reden in een gestolen auto. Een surveillerende agent zag de twee in de auto over de A.V.H. Destreelaan in St. Pancras rijden. Toen de bestuurder de agent in de gaten kreeg reed hij met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging konden de bestuurder en de inzittende worden aangehouden. Tijdens de achtervolging werden door de bestuurder verschillende overtredingen gepleegd. Door oplettendheid van andere weggebruikers konden aanrijdingen worden voorkomen. De auto waarin de twee reden, een oldtimer, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen in Heerhugowaard. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.