Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 4 september

Den Helder 04-09-2004 - 17.00 uur

Geld en sieraden gestolen uit woning

De Koog, vrijdag 3 september 2004.

Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Bosrandweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raampje. Vanuit de woning werden een aantal sieraden en een onbekend bedrag aan geld weggenomen. Ook bleken een fotocamera en een spelcomputer te zijn verdwenen.

Vrouw in haar woning van geld beroofd.

Den Helder, vrijdag 3 september 2004.

Vrijdagavond omstreeks 19.15 uur, werd een 46-jarige vrouw in haar woning aan de Zeeloodsenlaan overvallen door een tot nu toe onbekende man. Het slachtoffer bevond zich in haar woning toen de verdacht aanbelde. Hij vroeg om een glas water. Toen de vrouw dat weigerde duwde hij haar aan de kant waardoor zij ten val kwam. Hierna ging de man de woonkamer binnen en pakte daar de portemonnee van het slachtoffer weg en verliet vervolgens weer de woning. Het gaat om een man van 20 á 30 jaar met een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een blauw trainingspak met witte sportschoenen en een witte baseballpet.

Dronken autobestuurders voorlopig ridder te voet

Den Helder, zaterdag 4 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de Noordkop een viertal bestuurders van autos aangehouden die zo diep in het glaasje hadden gekeken dat zij hun rijbewijs kwijt raakten.

De eerste dronkeman, een 24-jarige inwoner van Wieringerwaard, werd aangehouden op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Hij blies 580 ug/l., ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

De tweede verdachte, een 45-jarige man uit Den Helder, werd aangetroffen op de Middenweg in Den Helder. Hij blies 860 ug/l.

De derde dronken bestuurder, een 42-jarige man uit Den Helder, werd aangetroffen op de Adriaan de Grootstraat in Den Helder. Hij blies 630 ug/l.

Hekkensluiter is een 34-jarige man uit Den Helder. Hij werd aangehouden op de Ruyghweg in Den Helder en blies 880 ug/l.

Inbreker op heterdaad betrapt.

Den Helder, zaterdag 4 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 44-jarige inwoner van Den Helder aangehouden in een bedrijfspand aan de Plantsoenstraat. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf ontdekten tijdens een routinecontrole dat er in het bedrijf was ingebroken. Zij troffen de verdachte aan in het pand en hielden hem aan. Vermoedelijk is de man door het forceren van een raam binnengekomen. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Op dit moment is niet duidelijk of er goederen uit het pand zijn verdwenen.