Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 4 september 2004

Hoorn 04-09-2004 - 17.00 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, vrijdag 3 september 2004.

Vrijdag werden op verschillende plaatsen in Westfriesland verkeerscontroles gehouden waarbij in totaal 38 bestuurders van autos en bromfietsen werden bekeurd voor verschillende overtredingen.

Op de Noorderveemarkt in Hoorn en de Westfrisiaweg in Zwaag werden zeven autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel en tien bromfietsers omdat zij geen helm droegen. Daarnaast bleek dat drie bromfietsbestuurders hun voertuig niet hadden verzekerd en dat twee automobilisten telefoneerden vanuit hun auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Dezelfde overtreding werd geconstateerd bij negen autobestuurders die werden gecontroleerd op de Nieuweweg in Wognum. Daarnaast werden vijf bestuurders bekeurd i.v.m. snelheidsovertredingen en het negeren van het rode verkeerslicht. De overige bekeuringen hadden betrekking op andere verkeersovertredingen en technische gebreken.

Bromfiets gewond na ongeval

Enkhuizen, vrijdag 3 september 2004.

Vrijdagavond omstreeks 19.40 uur raakte een 52-jarige bromfietser uit Enkhuizen gewond bij een ongeval op de Douwe Brouwerweg. De man reed over de genoemde weg toen de bestuurder van een personenauto, een 33-jarige man uit Alkmaar, achteruitrijdend de rijbaan op reed en hierbij de bromfietser over het hoofd zag. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is letsel aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.

Berkhout, zaterdag 4 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Noordbeemster aangehouden op de Rijksweg A7. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 775 ug/l. Dat is 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het vele alcoholgebruik betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren.

Hoorn, zaterdag 4 september 2004.

In dezelfde nacht werd in Hoorn op de Keern een 25-jarige man uit die stad aangehouden. Hij reed daar met zijn auto en ook bij hem bleek dat er teveel alcohol was genuttigd. Deze bestuurder blies 435 ug/l., tweemaal de toegestane hoeveelheid.