Politie Rotterdam Rijnmond

Zaterdag 4 september 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN HILLESLUIS
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hielden vrijdagochtend en -middag een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis. Tussen negen en vier uur werden 104 mensen op straat gefouilleerd en 19 auto's gecontroleerd. Drie mensen werden aangehouden, waarvan één op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden twee steekwapens.


* MAN ZEER ERNSTIG GEWOND NA ONGEVAL
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks half één raakte een 55-jarige man uit Rotterdam zeer ernstig gewond na een ongeval op de Bergweg. Het slachtoffer was samen met een 21-jarige Rotterdammer zonneschermen aan het demonteren. Toen de 55-jarige Rotterdammer probeerde om vanaf het balkon op de eerste verdieping, de zonneschermen van de tweede verdieping te verwijderen, verloor hij zijn evenwicht op de ladder en viel. Hierbij liep hij onder meer zeer ernstig hoofdletsel op. De Rotterdammer werd met spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij in zorgwekkende toestand werd opgenomen.


* DRIE GEWONDEN NA WONINGBRAND
ROZENBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half twee ontstond door nog onbekende oorzaak brand in de keuken van een 23-jarige bewoner van de Bosseplaat. Hierbij raakten drie mensen gewond. De 23-jarige man liep ernstige verwondingen op en moest door de brandweer, die het sein middelbrand gaf, uit zijn woning gehaald worden. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid gebracht. Twee buurtbewoners liepen ademhalingsmoeilijkheden op. Eén van hen werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Gezien de rook-, brand- en waterschade werd besloten vijf woningen te ontruimen waarna de bewoners werden opgevangen in het gemeentehuis van Rozenburg. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.


* ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een 26-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Hilversum op de Wijnhaven beroofd. De slachtoffers werden ter hoogte van de Regentesse brug door drie mannen met bivakmutsen op benaderd en onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Met de buit, bestaande uit onder meer een mobiele telefoon, bankpasjes en een portemonnee rende het drietal weg in de richting van de Posthoornstraat. Het straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* MAN IN BEZIT VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagnacht omstreeks twee uur kwam bij de politie een melding binnen dat in een tuin aan de Averdijk met een vuurwapen in de lucht geschoten was. Na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving werd op de Kerstendijk een dertigjarige man gezien die aan het opgegeven signalement voldeed. De Rotterdammer was in het bezit van een pistool en een hoeveelheid verdovende middelen. Hij werd door de politiemensen aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* ALCOHOLCONTROLES
BERKEL EN RODENRIJS/ROTTERDAM - Politiemensen van het district De Noordhoek hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles op de Spoorhaven en de Westersingel. Tussen zeven en twee uur moesten 770 automobilisten een blaastest afleggen. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Parallelstraat werd tussen vijf uur 's middags en tien uur 's avonds eveneens een alcoholcontrole gehouden. Hier werden twee van de 194 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield vrijdagavond een snelheidscontrole op het Weena. Tussen half acht en kwart over tien reden 85 van de 1141 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten overtreding: 89 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdag rond middernacht stelden politiemensen van het district Oost, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een woning aan de Wilgenhoek in. In de woning werden in twee kamers hennepkwekerijen aangetroffen van in totaal 212 planten en in beslag genomen. Personeel van een energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 26-jarige bewoner werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Middaguitgave vrijdag 3 september 2004


* MAN SCHIET ZICHZELF IN OOG
Vrijdagmiddag omstreeks twaalf uur raakte in een woning op de Velgersdijk een 33-jarige man gewond, nadat hij zichzelf met een vuurwapen in het oog had geschoten. Gealarmeerde politiemensen namen het vuurwapen in beslag. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het schietincident in.