Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

Nederlanders bij eerste 16 op 1e dag WK

De Nederlandse rijders hebben vandaag verdienstelijk gepresteerd door verschillende keren bij de eerste 16 te rijden op het wereldkampioenschap in l'Aquila, Italie. Bianca Roosenboom uit Kampen, de gouden-medaillewinnares op het EK jeugd, eindigde op de 300 meter als 14e bij de junioren meisjes. Karlo Timmerman uit Staphorst werd op de 300 m 15e bij de senioren mannen. ,,Een mooi resultaat als eerstejaars senior op een WK,'' aldus Timmerman, die nog 18 moet worden. Elma de Vries uit Haule eindigde als 16e op de 300 m bij de dames en Gerwin Smit uit Rouveen werd later op de avond ook 16e op de 15 km afvalkoers.

Eenenveertig landen zijn vandaag van start gegaan op de eerste dag van het WK op de 200-meterpiste. In totaal 46 landen, een recordaantal, worden verwacht op de wegwedstrijden, die over vier dagen in Sulmona beginnen. De temperatuur stijgt overdag tot boven de 30 graden, de avonden zijn aangenaam koel.
Ronald Mulder uit Zwolle kan enkele dagen niet rijden wegens verwondingen die hij gisteren aan zijn rechterbeen opliep bij een val in de training. Vandaag tijdens de wedstrijden kwamen zowel Gary Hekman uit Gramsbergen (junioren jongens) als Ellen Waijer uit Garrelsweer (junioren meisjes) ten val in de voorronden van de 15 km afvalkoers. Beider verwoningen zijn niet ernstig.
Tijn Ponjee uit Utrecht, die vorige maand zilver won op het EK (200 m, weg), moest nu op de 300 genoegen nemen met plek 20. Ze is ziek geweest en nog niet helemaal hersteld. Gerwin Smit werd op de 300 22e. Pieter-Jan van Eck uit Zuilichem, die net is overgegaan naar de junioren, werd 30e.
Mariska Huisman uit Andijk verliet de 15 km afvalkoers bij de dames met plek 25, Elma de Vries met plek 26.
Italie gaat voorop in de medaillespiegel, gevolgd door Colombia en de Verenigde Staten.
Actuele informatie en uitslagen zijn te vinden op: http://www.patincarrera.com/abruzzo2004/results/index.html.

Meer info: http://www.patincarrera.com/abruzzo2004/results/index.html

Skatebond Nederland

www.skatebond.nl