Tom Coronel

Tom Coronel: 5 September 2004, ETCC Imola.
---


4 September 2004: Veertiende startplaats voor Tom Coronel op Imola

In de kwalificatie training voor de ETCC races op Imola heeft Tom Coronel het niet gemakkelijk gehad. De Huizense BMW rijder kwam niet verder dan de veertiende plaats en had, net als alle andere BMW rijders moeite om het tempo van de Alfa Romeo's bij te houden. De hele top tien wordt dan ook gevuld door Alfa's, Seats en een verdwaalde Honda. De eerste BMW komen we pas tegen op de elfde plaats. Tom's grootste concurent voor de Michelin Independents Trophy, de Italiaan Tavano, staat op een verdienstelijke vijfde startplaats. Slecht nieuws dus voor Coronel die de privateers titel hier graag voortijdig wil beslissen. "Ik moet dit weekend zeven punten meer scoren dan Salvatore Tavano en vier meer dan Alessandro Balzan, dan ben ik Independents kampioen. Gezien de huidige startopstelling zal het moeilijk worden. Maar goed, een kwalificatie is nog geen race en er is nog van alles mogelijk", aldus Tom Coronel.

Tom Coronel hoopt zondag toch de klus te klaren foto: FIA ETCC / Photo 4

Voor het eerst sinds tien jaar racet Tom weer op het circuit van Imola. Zijn laatste race hier dateert van 1994 in de Formule Opel met Van Amersfoort Racing. Inderdaad het was het zwarte weekend waarin Roland Ratzenberger en Ayrton Senna dodelijk verongelukten. "Dat was een vreemde gewaarwording destijds. Ratzenberger was op Zaterdag in de Formule 1 kwalificatie verongelukt en wij moesten vrijwel gelijk daarna de baan op om te racen. Ik won de race. Het was mijn eerste zege in de Formule Opel, maar veel reden om feest te vieren was er natuurlijk niet", zo verklaarde Tom.

Morgen weer een vliegende start voor Tom? foto: FIA ETCC / Photo 4

Helaas zal Tom Coronel het dit weekend zonder steun van vriendin en teamgenote Paulien Zwart moeten doen. Paulien kreeg na de race op Spa-Francorchamps een terugslag met haar heupblessure. Samen met de teamleiding heeft Paulien dan ook wijselijk besloten om dit jaar niet meer in actie te komen met de Carly Motors BMW. Het team is nu naarstig op zoek naar een rijder voor de resterende races op Oschersleben en Dubai.