Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Macharen 24 - 6 - 2004

Geachte redactie,

Het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs 2004 vindt plaats in Haarlem

4 en 5 september is de tentoonstelling geopend voor het publiek zaterdag 4 - 9 - 04 van 9.30 uur tot 18.00 uur
zondag 5 - 9 - 04 van 9.30 uur tot 18.00 uur
De plaats van handeling zijn de Kassen van
Natuur- en milieucentum Ter Kleef
Klevelaan 9
20 23 JC Haarlem
Het zou erg prettig zijn als u dit in de agenda van uw blad zou willen plaatsen.

3 september is de dag van de wedstrijd, en deze is niet toegankelijk voor publiek. Mocht u echter interesse hebben om een reportage te komen maken dan nodig ik u bij deze van harte uit. Laat u het even weten dat u komt en dan kunnen wij u rondleiden.

Tijdens de wedstrijd komen er circa 200 kandidaten uit heel Nederland en zij strijden om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken voor Amateurs. De wedstrijd is in vijf verschillende klasse opgedeeld, te weten, B = Beginners deze kandidaten doen voor het eerst mee en hebben nog nooit eerder meegedaan aan deze kampioenschappen. Zij maken één werkstuk namelijk een vrij arrangement. A = Is alles wat al eens vaker heeft meegedaan, deze kandidaten worden door de afdelingen afgevaardigd en de beste 10 van vorig jaar uit de B komen op uitnodiging. Deze groep maakt twee werkstukken een verplicht - en een vrij arrangement A-select = in deze klasse zitten de beste 10 van de A-klasse van vorig jaar en de afvallers van de Ere-klasse. Deze groep maakt net als de A-kandidaten twee werkstukken. Ere - klasse = hier in komen de Beste van Nederland uit want uit het vorige kunt u opmaken dat men er ten minste vier jaar over doet om in deze klasse terecht te kunnen komen. De winnaar van deze klasse mag zich Kampioen van Nederland noemen. Deze klasse maakt drie werkstukken een verplicht-, een vrij- en een speciale opdracht.

Semi- prof = In deze klasse doen mensen mee die zich geen amateur meer mogen noemen maar die zich op de een of andere manier bezig houden met het geven van les en workshops. Deze groep maken evenveel werkstukken als de ere klasse. Zij worden apart genoemd en kunnen dus geen Amateur Kampioen worden.

Het hele wedstrijdgebeuren is rond een Thema uitgewerkt;

" BLOEMEN DOOR DE EEUWEN HEEN"

De wedstrijden vinden in de ochtend plaats en in de middag hebben wij voor de kandidaten en hun begeleiders een demonstratie en een werkbespreking gepland. Op dit moment weten we nog niet exact wie er gaan komen, maar u kunt er op rekenen dat deze personen zeer gekwalificeerd zijn en hun sporen in het vak reeds verdiend hebben.

Hartelijk dank voor uw aandacht,

Met vriendelijke groet,

Namens de NKB - commissie
Sia Rutjes
Hoogoordstraat 12
5367ND Macharen
tel 0412 - 492002
E - mail Ambrosijntje@zonnet . nl

Verder kunt u ook altijd contact opnemen met het algemeen secretariaat. Groei & Bloei
Postbus 87910
2508 DH Den Haag

onze secretaresse
Caroline del Court - König
Tel. 070 - 4161420
e - mail konig@groei.nl
vanaf 1 september zijn we op de wedstrijdlocatie te bereiken onder 06 - 47248698


---- --