CDA

23-07-04
Startmanifestatie Investeren in duurzame ontwikkeling 4 september a.s. in Utrecht

Het onderwerp duurzame ontwikkeling staat weer hoog op de politieke agenda van het CDA. Tijdens de zogeheten Fonteinavonden in het najaar van 2003, hebben de leden duidelijk aangegeven dat het thema de hoogste prioriteit verdient.

De partij gaat daarom zowel met de leden als met maatschappelijke organisaties de discussie over het thema aan.
Er zijn vier deelthemas onderscheiden: mobiliteit, ontwikkelingssamenwerking, ruimtelijke inrichting (landbouw natuur water stad/ land) en economie/ecologie energie. Deze deelthemas zijn ook terug te vinden in de discussienotitie over duurzame ontwikkeling die begin september naar alle leden wordt gezonden.

Op zaterdag 4 september vindt in Utrecht van 11.00 tot 15.00 uur een landelijke startbijeenkomst plaats. De definitieve locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, via onder meer deze site. De startmanifestatie heeft een gevarieerd karakter. In verschillende Lagerhuisdebatten staan diverse dilemmas rondom duurzame ontwikkeling centraal. CDA ministers en staatssecretarissen worden geïnterviewd of houden toespraken.
Daarnaast zijn er ook verrassende elementen op de dag. Er zal bijvoorbeeld een demonstratie zijn van een waterstofbus. U kunt een Fair Trade/ Best practices markt bezoeken en u kunt onder meer bekijken hoe duurzaam uw eigen consumptiepatroon is door uw mondiale voetafdruk te berekenen.
Ook voor kinderen vanaf vier jaar zal een programma zijn, met een speelse link naar het thema duurzame ontwikkeling.

Fonteinavonden Investeren in duurzame ontwikkeling

Na de startmanifestatie op 4 september a.s. komen er verspreid over het land zes regionale discussie-avonden. Tijdens deze bijeenkomsten komen de vier deelthemas zoals hierboven genoemd in parallelle deelsessies - aan bod. Dat betekent dus dat u per bijeenkomst twee deelonderwerpen kunt bespreken. De avonden beginnen om 19.30 (inloop 19.00) en duren tot 22.00 uur. De uitkomsten van de discussiebijeenkomsten worden verwerkt in een manifest dat ter besluitvorming voorligt op het partijcongres voorjaar 2005. Het manifest is een belangrijke bouwsteen voor het verkiezingsprogramma 2007- 2011.

Voor de startmanifestatie en de Fonteinavonden dient u zich op te geven met het bijgevoegde aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met naam en adres van de locatie(s). Naar verwachting zijn eind volgende week de definitieve locaties bekend.

Marja van Bijsterveldt
Partijvoorzitter