Stadsdeel Zeeburg

Wereldwijkfestival in aantocht

De jonge Marokkaanse rapster Badbrya, zal het slotoptreden verzorgen tijdens de tweede editie van het Wereldwijkfestival in de Indische Buurt in Amsterdam. Onder het motto De 1001 gezichten van de Indische Buurt organiseren bewoners op zondag 5 september 2004 in het Javaplantsoen een veelkleurig en veelzijdig cultureel festijn.

Het programma loopt van 12.00 tot 18.00 uur. Op het hoofdpodium zijn er optredens van muziekgroepen uit verschillende culturen. Het jongerenpodium biedt een mini playbackshow en een buurtidolen talentenjacht. Het festival kent een ouderen hangplek, diverse eetkraampjes met de Wereldse keuken, een volleybaltoernooi, demonstratiesporten, armworstelen en een uitgebreid kinderprogramma. Wereldse Kinderen betekent onder meer een mini-boerderij, hutten bouwen, een kinderrestaurant, een freubeltent en de Cybertent met videoanimaties en kinderpersbureau. Kunst maakt een prominent deel uit van editie 2004 van het Wereldwijkfestival. In de Flevopark school, gelegen aan het festivalterrein, exposeren kunstenaars uit Zeeburg onder het motto 'Kunst in de Ring'. Ook dit jaar is de toegang tot het festival gratis.

Aan de vooravond van het festival, op zaterdag 4 september, wordt als smaakmaker een sprookjes- en verhalenmarathon georganiseerd. Schoolkinderen en volwassen bewoners lezen hun favoriete verhalen of sprookjes voor, afgewisseld door enkele gasten van buiten de Indische Buurt.

Het Wereldwijkfestival maakt deel uit van een samenwerkingsproject van stadsdeel Zeeburg, woningbouwcorporatie De Dageraad en winkeliersvereniging Javastraat getiteld 'Indische Buurt: Amsterdamse Wereldwijk'.