CDA

CDA
19-08-04

4 september:

Start debat duurzame ontwikkeling

Staatssecretaris Van Geel (Milieu), minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) en staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt nemen deel aan de startmanifestatie over duurzame ontwikkeling op zaterdag 4 september a.s. in De Galgenwaard (Herculesplein) te Utrecht.

De startmanifestatie kent een gevarieerd programma: er zijn korte toespraken van de partijvoorzitter en de CDA-bewindslieden, Lagerhuisdiscussies over prikkelende stellingen, en er zijn workshops met zoals het koffiespel en de mondiale voetafdruk.

Tevens is er een Fair Trade en Best Practicesmarkt waar bedrijven hun duurzame producten presenteren. Deelnemers kunnen ook gratis een rit maken met de waterstofbus. Staatssecretaris Van Geel sluit de dag af met een toespraak. De manifestatie begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur

Met deze manifestatie start het CDA het debat over duurzame ontwikkeling. Basis voor het debat vormt de discussienotitie Investeren in duurzame ontwikkeling die 1 september a.s. verschijnt. Deze discussie is een rechtstreeks gevolg van de zogeheten Fonteinavonden die het CDA najaar 2003 organiseerde over de politieke agenda van het CDA. De leden zetten tijdens deze avonden duurzame ontwikkeling op de eerste plaats.

De toegang tot de startmanifestatie is gratis. Voor de lunch betaalt u 10 euro, ter plekke te voldoen.

Tussen 13 september en 1 november a.s. zijn er verspreid over het land zes regionale discussie-avonden. Zodra de definitieve lokaties bekend zijn, worden deze op deze website gemeld.

U kunt zich opgeven voor de startmanifestatie door te mailen naar fonteinavonden@bureau.cda.nl
Vermeld daarbij of uw gebruik wil maken van de lunch.