Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Eerste weekeinde september: afsluiting deel N200 (Haarlemmerweg) tussen A10 en Halfweg

In het weekeinde van 4 september 21.00 uur tot uiterlijk maandag 6 september 05.00 uur is de N200 (Haarlemmerweg) tussen de A-10 en Halfweg afgesloten. In dit weekend start de sloop van het viaduct over de Haarlemmerweg, ter hoogte van de Australiëhavenweg. Het verkeer wordt via borden omgeleid.

Deze omleidingsroute gaat via de A9, A4, A10 en de N202. Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden en moet rekening houden met langere reistijden.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat, de wegbeheerder, en Gemeentewaterleidingen Amsterdam voeren in dit weekeinde op hetzelfde traject ook werkzaamheden uit.

De Geuzenbaan
De werkzaamheden maken deel uit van De Geuzenbaan. Dit project startte eind vorige eeuw met het afgraven van de voormalige Abraham Kuyperlaan. Op die locatie zijn inmiddels honderden woningen en diverse voorzieningen gerealiseerd.
Een onderdeel van De Geuzenbaan is ook het verbeteren van de infrastructuur rond dit gebied. Dit leidt onder meer tot een gelijkvloerse kruising van de Australiëhavenweg met de Haarlemmerweg. Vanuit het stadsdeel is die gemakkelijk te bereiken via een nieuwe verbindingsweg, de Willem Schermerhornweg, die komt vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt tussen de Australiëhavenweg en de Haarlemmerweg een brug aangelegd.

Planning
Opening afslag Westpoort, komend van Amsterdam 18 oktober 2004 Opening afslag Westpoort, komend vanuit Haarlem 29 november 2004 Opening aansluiting Geuzenveld op Haarlemmerweg Februari 2005

Contact:
B. Jansen