MAMMOET HOLDING BV

persbericht + uitnodiging

Embargo tot en met 6 september 2004

Mammoet zet lijn werkkleding in de markt

Mammoet, bij het grote publiek bekend als de berger van de Russische kernonderzeeër Koersk, introduceert op zaterdag 4 september 2004 Mammoet workwear. Het oer-Nederlandse bedrijf werkt al ruim 38 jaar wereldwijd aan de meest uitdagende hijs- en transportklussen. Mammoet weet daarom welke bescherming mensen nodig hebben om onder de meest barre omstandigheden te kunnen werken. De ontwikkeling van de collectie betrouwbare werkkleding was dan ook een logische stap voor Mammoet.

De collectie is samengesteld door het Mammoet testteam, dat deze producten onder extreme omstandigheden heeft getest en goedgekeurd. Dit team bestaat uit ervaren medewerkers van Mammoet en externe veiligheidsspecialisten. De huidige collectie kenmerkt zich door veiligheid, comfort, functionaliteit en kwaliteit. Het testteam test momenteel de nieuwe producten die spoedig verkrijgbaar zijn.

De collectie bestaat uit:

- Workwear (Workjacket, Worktrousers, Knitted hat)
- Footwear (Jura S-3 (hoge schoen), Tusk (laars), Thermal socks light, Thermal socks heavy)

- Bodywear (Zipper shirt, Crewneck shirt, Trousers)

Veiligheid
De collectie is vanaf 15 september voor iedereen verkrijgbaar in zo'n 20 geselecteerde veiligheidswinkels verspreid door Nederland. Mammoet kiest hiermee voor een samenwerking met experts op het gebied van veiligheids- en werkkleding. Frans van Seumeren, CEO van Mammoet: 'Wij werken wereldwijd onder de meest extreme omstandigheden en veiligheid staat hierbij altijd voorop. Echter, iedere situatie vereist advies op maat en soms een breder pakket aan persoonlijke beschermingsmiddelen dan wij momenteel bieden. Samenwerken met specialisten op dat gebied is een weloverwogen stap voor ons'. Op www.mammoetworkwear.com staat een overzicht van de verkooppunten. Daarnaast kunnen producten via deze website worden besteld en indien gewenst in de winkel worden opgehaald.

Cursus kraanmachinist
Ter introductie maken bezoekers van de winkels kans op een eendaagse introductiecursus kraanmachinist. Deze cursus wordt verzorgd door, en bij Mammoet in Schiedam. Winnaars kunnen onder begeleiding van de expert kennismaken met het materiaal waarmee Mammoet internationaal faam heeft gemaakt.

Eigen medewerkers
Mammoet Workwear is mede ontwikkeld om de medewerkers van Mammoet te voorzien van werkkleding die voldoet aan de extreem zware eisen die Mammoet zelf stelt aan veiligheid. Vanaf 15 september zullen de Mammoet-medewerkers worden uitgerust met Mammoet workwear. Deze eerste collectie is vooral gericht op veiligheidseisen voor een bredere groep medewerkers. Specialistische functies met specifieke veiligheidseisen komen aan bod bij de introductie van nieuwe producten.