Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Waterkaravaan doet Haarlem aan

Zaandam, 26 augustus 2004 ­ Op 4 en 5 september komt de Waterkaravaan naar Haarlem als onderdeel van de Haarlemse Vaardagen. De Waterkaravaan is bedoeld om burgers te informeren over hoe duurzaam om te gaan met water in huis en tuin. Het schip van de Waterkaravaan ligt aan het Spaarne ter hoogte van de Melkbrug. Op de wal is een watermarkt.

Burgers die willen weten hoe ze veel water ­ en geld - kunnen besparen, wat ze wel en niet door de gootsteen mogen spoelen en waarom een regenton in de tuin belangrijk is voor het milieu, kunnen op 4 en 5 september aan boord van het schip van de Waterkaravaan de tentoonstelling over duurzaam omgaan met water in huis en tuin bezoeken. Nog meer informatie is er op de watermarkt waar onder andere producten om regenwater beter te benutten (waaronder regentonnen) en waterbesparende producten kunnen worden aangeschaft. Ook de 'groene' kandidaten voor de waterschapsverkiezingen, die eind september van dit jaar gehouden worden, presenteren zich op de watermarkt. De groene kandidaten in de regio Haarlem zijn: Janny Oosterloo (Aalsmeer, categorie ingezetenen), Wil van Warmerdam (Spaarndam, categorie ingezetenen), Joke Jong (Aerdenhout, categorie gebouwd), Karel van Broekhoven (Haarlem, categorie ongebouwd).
Een bezoek aan de karavaan en markt is gratis en voor iedereen toegankelijk. Meer informatie over de Waterkaravaan is te vinden op www.waterkaravaan.nl of bij de Milieufederatie Noord-Holland, tel. 075 ­ 6351598. De Waterkaravaan is een project van Stichting Reinwater, IVN, Stichting Natuur en Milieu, de Milieufederatie Noord-Holland, NAJK, NVVS, Stichting de Noordzeek, de Waddenvereniging en het VBIJ.

____________________________________


Ingezonden persbericht