Ingezonden persbericht


CNN PRESENTS:

THE OTHER SIDE OF OUTSOURCING

een documentaire van Thomas Friedman over

de keerzijde van de opmars van Westerse economieën in eeuwenoude culturen

Uitzending: Zaterdag 4 september om 21.00 uur en zondag 5 september om 13.00 uur en 19.00 uur

New York Times columnist en Pullitzer Prize winnaar Thomas L. Friedman belicht in zijn laatste documentaire het onderwerp dat met name in de VS voor grote controversie en verdeeldheid zorgt: het verschuiven van Westerse banen naar India, vanwege de zeer lage loonkosten.

Wat gebeurt er wanneer de behoeften van de wereldeconomie - met al zijn buitensporige invloedrijke westerse krachten- botst met de diep gekoesterde tradities van een eeuwenoude cultuur als die van India? Thomas L. Friedman baant zich een weg naar het hart van het conflict en onderzoekt hoe de botsing der culturen het dagelijks leven van Indiase werknemers beïnvloedt, met name van jongeren die volop werk aangeboden krijgen van Westerse bedrijven vanwege de enorm lage arbeidskosten in India.

Ervaar met Friedman hoe deze nobele, trotse samenleving een gevecht levert zoals nooit tevoren: een evenwicht vinden tussen de wens om te profiteren van de mogelijkheden die de nieuwe wereldmarkt biedt en hun inspanningen om het cultureel erfgoed te behoeden voor de eroderende invloed van Westerse waarden.


---

Voor meer informatie (