Gemeente Capelle a/d IJssel

Openluchtbioscoop en Kids Day

Het logo van Schollevaar Oost

In het weekend van 4 en 5 september 2004 is het weer gezellig in Schollevaar-Oost. Op zaterdagavond wordt uit een reeks van drie de laatste bioscoopfilm vertoond en zondag is er van alles te beleven voor de kinderen.

Laatste openluchtbioscoop in Schollebos.

Op zaterdag 4 september houden de gemeente en ComWonen de derde en tevens laatste openluchtbioscoop van deze zomer voor de bewoners van Schollevaar-Oost. De film The Italian Job begint na zonsonder gang,om21.30uur,envindtplaatsopdefietscrossbaan ter hoogte van de Rigoletto (naast het grote speelveld).

The Italian Job
In dit zinderende actieavontuur draait alles om een unieke kraak, verraad en wraak. Mark Wahlberg speelt de rol van Charlie Croker die de kraak van zijn leven zet. Waar hij geen rekening mee houdt, is verraad! Charlie wil zijn geld terug en wraak nemen. Samen met zijn team en een beeldschone kluiskraker, gespeeld door Charlize Theron, gaat Croker achter de buit aan en raakt verzeild in een adembenemende achtervolging door, boven en onder de straten van Los Angeles.

Tijdens de bioscoop wordt gratis drinken en popcorn uitgedeeld. Er zijn een twintigtal bankjes om op te zitten, maar gezien het verwachte aantal mensen is het raadzaam om een eigen klapstoel of een deken mee te nemen.

Kids Day

Op zondag 5 september is dé dag voor de kinderen van Schollevaar-Oost, want dan is het Kids Day! Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn op twee locaties, het Aquarelveld en t Louvre bij het STIP (Specifiek Tijdelijk Integratie Project), allemaal leuke dingen te doen.

Meedoen gaat heel gemakkelijk. Voor 1,-- kunnen kinderen een spelenstrippenkaart kopen en kan overal aan worden meegedaan. Tevens krijgen ze een beker limonade en een ijsje. De ouders zijn ook van harte welkom.

Lekker plezier maken op het Aquarelveld
Voor de kleintjes tot en met 6 jaar is er veel te beleven. Op het veld staan springkussens waar ze zich naar hartelust op kunnen uitleven. Ook worden er allerlei leuke spelletjes gedaan, schminken en nog veel meer.

Hindernissen bij t Louvre
Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom op het veld bij t Louvre waar zij zich niet zo gauw zullen vervelen.
Naast springen op het springkussen kunnen zij meedoen met een surfrodeo en een hindernisbaan.

Om 16.15 uur begint op het Aquarelveld een spetterende kindershow, die voor de hele familie leuk is om naar te kijken. Aan alle gezellige dingen komt echter een eind: deze dag loopt af om 17.00 uur.

Project Thuis is Schollevaar-Oost
De openluchtbioscoop en Kids Day zijn beiden een onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Comwonen bieden de bewoners een hele zomer lang leuke activiteiten en evenementen aan. Het doel van het project is, dat de bewoners elkaar beter leren kennen en zich meer inzetten voor de eigen leefomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en om goede initiatieven te ondersteunen. Projectbureau De Jonge Krijger voert in opdracht van de gemeente en Comwonen de activiteiten uit. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie kunnen telefonisch contact met hen opnemen via 0180-312740.