Gemeente Apeldoorn

Actie Keurmerk Veilig Ondernemen Warenmarkt zaterdag van start

Zaterdag 4 september 2004 geven wethouder J. Wortman en M. de Wilde, voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel, op de markt officieel het startschot voor de actie Keurmerk Veilig Ondernemen Warenmarkt.

Vertegenwoordigers van de ambulante handel, gemeente, politie en brandweer hebben de handen ineengeslagen om de veiligheid op de Apeldoornse markten structureel te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De markt kan dit keurmerk verdienen wanneer alle betrokkenen in nauwe samenwerking zakkenrollen, diefstal en overlast weten te bestrijden. Veilig ondernemen houdt daarmee echter niet op; ook zaken als bijvoorbeeld brandveiligheid verdienen de aandacht.

Voor winkelcentra bestaat het Keurmerk Veilig Ondernemen al langer, maar voor markten is deze benadering nieuw. De Apeldoornse markt is de eerste markt in Nederland die zich heeft aangemeld voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Warenmarkt. Dit initiatief is intussen al beloond; het Ministerie van Justitie heeft toegezegd 50% van de projectkosten te subsidiëren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 1-sep-2004 02:40