Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

GROOTSE OPENING CULTUREEL SEIZOEN

HOOGEZAND - Op zaterdag 4 september om 11.00 uur verricht wethouder Mathilde Stiekema op het plein tussen 't Kielzog/Gemeentehuis en het winkelcentrum De Hooge Meeren de opening van het culturele seizoen. Op initiatief van de Activiteiten Commissie Hoogezand-Sappemeer, Winkelcentrum De Hooge Meeren en 't Kielzog-CKC zijn er op het plein en in het winkelcentrum talloze optredens en presentaties te zien van culturele verenigingen, straattheaterartiesten en leerlingen/cursisten van 't Kielzog-CKC.

OPEN PODIUM
Op een overdekt podium op het plein zijn er onder meer optredens van het Shantykoor Westerstörm, Sing and Swing, Juicy Lake, The Famondio Singers, The Young Ones, het Fanfarekorps H-S en het Chr. Fanfarekorps Juliana. Ook het Kielzog-koor onder leiding van Marthe Westers staat op het podium. Dit koor oogstte afgelopen voorjaar veel succes met het Musicalconcert met pianist Jan Vayne. De namiddag staat in het teken van de popmuziek:achtereenvolgens geven zangeres Roxana, het Combo Co9 en de popband Crack Regement (winnaar van de popcontest Onder de Sterren 2003) concerten op het podium.
In het winkelcentrum treden niet minder dan zes muziekensembles van 't Kielzog-CKC op. Een uitstekende gelegenheid om te ervaren wat er al na enkele jaren muziekles mogelijk is!
Verder zijn er in het winkelcentrum diverse straattheaterartiesten te bewonderen. Het Duo Rozestraten & Rozestraten behoort tot de top van de straattheaterfestivals. Dit verrassende duo brengt de verbaasde toeschouwers enige etiquette bij. Het publiek wordt daarbij op een verfrissende wijze getrakteerd op een schouwspel van comedy, cascade en acrobatiek. Maar u hoeft zich ook niet te verbazen als het duo u een microfoon onder de neus houdt om u te vragen naar uw mening over deze dag in het algemeen of cultuur in het bijzonder. Daarnaast komt u de FUNFARE tegen. Een Duo met akoestisch mobiele muziek. Met verbazing zult u naar Micha de Haan kijken die als ballongoochelaar in het winkelcentrum de fraaiste ballonfiguren maakt. Er is een heuse poppenkast en kinderen kunnen zich laten schminken. Ook op het plein zijn er verschillende kinderactiviteiten, zoals een klimpiramide en een springkussen. En omdat er zoveel te beleven is wat u niet zult willen missen, wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

OPEN HUIS 't KIELZOG-CKC
't Kielzog-CKC houdt deze dag open huis. Vanaf 11.00 uur kunt u terecht voor informatie over muzieklessen, danscursussen en cursussen beeldende vorming. Een groot aantal docenten is aanwezig om informatie te geven en vanzelfsprekend zijn er ook de nodige demonstraties, zoals o.a. streetdance, potten draaien, raku stoken en paneelschilderen. Er komt een mini rijdende tentoonstelling tussen 't Kielzog-CKC en de dependance aan de Thorbeckelaan, waar een kijkje genomen kan worden in de verschillende cursusruimtes. Kinderen en volwassenen kunnen zelf even aan de slag met de materialen waarmee tijdens de cursussen beeldend wordt gewerkt of meedoen met een open les streetdance, salsa con jazz-, kinderdans en t'ai chi.Het is slechts een greep uit de talloze activiteiten die er op deze middag op het programma staan.

INFORMATIESTANDS
Bij de informatiestands op het plein kunt u terecht voor alle mogelijkheden die de bibliotheek biedt, het programma van Sing & Swing, informatie van het Fanfarekorps
H-S, The Famondio Singers, het Shantykoor Westerstörm, het Chr. Fanfarekorps Juliana en de jeugdorganisatie ACHS. Vanzelfsprekend staat ook 't Kielzog-CKC met een informatiestand op deze Uitmarkt met informatie over het theater/filmprogramma en het les/cursusaanbod muziek, dans en beeldend van het komende seizoen. en de mogelijkheid om 'Vriend van 't Kielzog' te worden. De huidige vrienden van 't Kielzog-CKC vertellen u daarbij graag welke voordelen dit heeft. Bezoekers aan de Uit Markt maken kans op twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze. Meer informatie hierover vindt u in de stand van 't Kielzog-CKC waar u uiteraard ook terecht kunt met uw vragen over de muzieklessen en de cursussen beeldend en dans. De culturele markt is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de gemeente.

sluiten