Ingezonden persbericht

New Skool Rotterdam

Benieuwd naar kunst en cultuur van de nieuwe generatie Rotterdammers

ROTTERDAM, 20040810 -- Wees er dan bij op 4 september 2004! Nighttown en Off_Corso laten zien wat "hot" is in de stad met KLUB ROTTERDAM. Tijdens 'T DAK ERAF! slaan Rotown en het CBK de handen ineen en programmeren zij in en rond hun locaties kunstenaars, bands en dj's. Theater Lantaren/Venster laat tijdens URBAN OPEN zien hoe divers urban is.


Tijdens de officiële opening van NEW SKOOL ROTTERDAM om 19.00 uur in Nighttown wordt een jongerenmanifest aan dhr. Hulman wethouder Kunstzaken aangeboden. Met dit manifest maken meer dan twintig organisaties een vuist voor nieuwe jongerencultuur in Rotterdam. KLUB ROTTERDAM barst daarna los in Off_Corso met een echte Rotterdamse clubavond en in Nighttown met o.a. interviews, debatten, dj- en mc battles, muziek en breakdance. De avond is één van de vele presentaties die productiehuis Nighttown dit jaar brengt. In de Basement zijn er open mic sessies onder begeleiding van de Live on the Low crew en een graffiti slam. In de Grote zaal is er een preview van het nieuwe jongerenfestival URBAN COALITION, de werktitel van het nieuwe samenwerkingsverband tussen ACT, International Breakdance Event en National Phonographic, dat in november 2004 plaatsvindt. Diverse aansluitende afterparties in alle zalen maken de avond compleet. Kortom een programma vol show, kunst en urban lifestyle.

Klub Rotterdam is ook te vinden in Off_Corso. In samenwerking met Coolpolitics organiseert Off_Corso een Rotterdamse benefiet clubavond vanaf 20.00 uur. Rotterdams talent en cultuur staat op deze avond in de spotlights met o.a. een kunstveiling, live muziek, fashion, rad van avontuur en veel meer. De muziek is van Rotterdams beste dj talenten. De opbrengst van de avond gaat naar een nog te bouwen speeltuin voor de kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis.

Rotown en het CBK knallen 'T DAK ERAF! met een mega-showcase van de mooiste en meest spetterende culturele straat van Rotterdam: De Nieuwe Binnenweg. De gehele dag zijn in en rond Rotown en het CBK kunstenaars, artiesten, dj's en vj's in de weer. In Rotown is de kunstinstallatie van Marion Daniels te zien, maar ook een verrassende schaarshow en bijzondere knipacties van de Hairsound 4. Miss Mary Ann & Her Ragtime Wranglers rocken de straat. Het CBK vroeg 28 kunstenaars om met locatiegebonden werk hun licht te laten schijnen op de Nieuwe Binnenweg. Uit onverwachte plekken klinkt het muzakfestival van Laurens Kolk, er duiken sprekende bruidsjurken van Olaf Mooij op en Erik Hombrink verspreidt zijn boodschap met een reclamevliegtuig. Het dak gaat er echt af met een optreden van Speedy-J en vj Simon Phoelich om 21.30 uur in Rotown.

Om 21.00 uur start URBAN OPEN in Theater in Lantaren/Venster met breakdance van de top van de Rotterdamse b-boyz / girls scene die een workshop volgden van Kwikstep en Rokafella (NY). Er is een preview van de theaterproductie 'The Smiley gang', een samenwerking van de New Yorkse rapper/acteur/schrijver/regisseur Will Power met 5 Rotterdamse mc's, in opdracht van Hal 4 en Stichting ACT, die tijdens het ACT 2004 festival in première gaat. Daarna volgt de zeer dansbare New Urban Jam van verschillende Rotterdamse muzikanten. URBAN OPEN sluit af met de JazzSole Future Jam, een dansavond met dj's, mc's, vj's, live painters en jazz dansers.

www.newskoolrotterdam.nl
Ingezonden persbericht