TROS

Persinformatie Afdeling Communicatie AVRO, BNN en TROS
Hilversum, 15-07-2004

Televisie
HET GLAZEN HUIS
Uitzending vanaf zaterdag 4 september
Nederland 2 - 21.00 uur

CONTRACT HET GLAZEN HUIS GETEKEND

Een uniek moment in televisieland. Gisteren, woensdag 14 juli, is in 'de glazen AVRO-serre' het contract getekend van de nieuwe mediasoap HET GLAZEN HUIS. De drie publieke omroepen, AVRO, BNN, TROS, producent Endemol en de Publieke Omroep waren aanwezig en enorm positief over de voortgang van dit unieke samenwerkingsproject. Nederland 2-netcoördinator Joop Daalmeijer: "Iedereen verklaart ons voor gek. Een soap doe je op werkdagen en niet in het weekend. Maar wij weten zeker dat het slaagt. Als Bell nooit had gedacht dat we ooit zouden kunnen telefoneren, hadden we nu niet allemaal met een mobieltje rondgelopen."

HET GLAZEN HUIS, dat vanaf zaterdag 4 september wordt uitgezonden op Nederland 2, speelt zich zowel voor als achter de schermen van de televisiewereld af, in bredere zin: de mediawereld. De tv-wereld wordt getoond als een dramatische arena, waarin gewone mensen sterren worden, en sterren gewone mensen blijken. Een wereld waarin miljoenen worden uitgegeven... én verdiend. In HET GLAZEN HUIS staat een grote familie centraal, met de mediatycoon Axel Westhof (Arnold Gelderman) als pater familias. Patricia Westhof (Willeke van Ammelrooy) is de vrouw achter Axel. De oermoeder die alles wat het daglicht niet kan verdragen met de mantel der liefde bedekt en het gezin bij elkaar houdt. Hun kinderen vervullen uiteenlopende functies binnen het imperium met ieder hun eigen ambities en motieven. Waar zij van dromen en waar ze voor vechten, reikt verder dan 'het maken van televisie'. Hun romances, echtelijke ruzies en familiekwesties staan centraal in HET GLAZEN HUIS en verdraaiingen ervan verschijnen in de media.

In HET GLAZEN HUIS wordt vaak gespeeld met de vraag wat 'waarheid' is. De 'waarheid' blijkt vaak heel anders te zijn dan aanvankelijk wordt gesuggereerd: Niets is wat het lijkt.