Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Selectie voor WK skeeleren senioren en junioren bekend

Twaalf senioren en vijf junioren vertegenwoordigen Nederland op het wereldkampioenschap skeeleren in Italië van 4 tot en met 11 september. De bondscoaches John Davis en Desly Hill en de topsportcommissie van de Skatebond Nederland hebben de selectie bekendgemaakt.

De geselecteerden bij de mannen zijn Arjan Smit uit Nijeveen, Ingmar Berga uit Hoogeveen, Sjoerd Huisman uit Andijk, Roy Boeve uit Kampen, Ronald en Michel Mulder uit Zwolle en Karlo Timmerman uit Staphorst. Op de marathon wordt Arjan Mombarg uit Vorden toegevoegd. Reserves zijn Jan van Loon uit Leeuwarden en Mark Horsten uit Haulerwijk. Bij de vrouwen starten Elma de Vries uit Haule, Tijn Ponjee uit Utrecht, Mariska Huisman uit Andijk en Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk. Bij de junioren jongens rijden Gerwin Smit uit Rouveen, Gary Hekman uit Gramsbergen en Pieter-Jan van Eck uit Zuilichem. Bij de junioren meisjes zijn dat Ellen Waijer uit Garrelsweer en Bianca Roosenboom uit Kampen. Pieter-jan van Eck en Bianca Roosenboom zijn van nu af junior. Als kadet behaalde beiden in juli op het EK jeugd medailles. Roosenboom won goud op de 300 meter en tweemaal brons op de aflossingskoers met Rowan Lammers en Marita Hut. Van Eck behaalde een zilveren en twee bronzen medailles. "Het was ontzettend moeilijk om te kiezen," zegt bondscoach Desly Hill. "Ik ben onder de indruk van het aantal getalenteerde rijders in Nederland. Maar er mogen per categorie niet meer dan acht rijders starten op het WK. Daardoor kom je in een situatie dat je goede rijders thuis moet laten, zoals Jan van Loon die vijfde werd op de puntenkoers op het EK, en Mark Horsten die vorig weekend tweede werd in de driedaagse van Zandvoorde, België. Daarnaast valt het ook niet mee te besluiten wie op welke afstand start, omdat meer rijders voor een startplek in aanmerking komen." Over medaillekansen laat zij zich niet uit. "Dit is een nog heel jonge groep. Van de rijders die nu meegaan naar het WK is 90 procent onder de 20 jaar." Haar collega John Davis voegt daaraan toe: "Juist daardoor zien we een veelbelovende toekomst voor het Nederlandse skeeleren, ook als je nagaat welke vooruitgang iedereen dit seizoen heeft gemaakt."

Het WK begint met het toernooi op de 200-meterpiste in l'Aquila op 4, 5 en 6 september. De rustdag is 7 september. Daarna volgt het kampioenschap op de weg in Sulmona van 8 tot en met 10 september. Het wegparcours is een glad geasfalteerde ronde van 330 meter lang en 9 meter breed en een zeer lichte hellingsgraad naar boven en naar beneden. De afsluitende marathon is 11 september in Pescara.


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl