Gemeente Delft

Open dag Zuidpoort op zaterdag 4 september

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 4 september zelf ontdekken hoe aan de zuidkant van de Delftse binnenstad (Zuiderstraat/Kruisstraat) het project Zuidpoort groeit. Tussen 10.00 en 14.00 uur is het in aanbouw zijnde complex met woningen, winkels, parkeergarage en bioscoop open voor publiek. Op elk heel en elk half uur zijn er rondleidingen, waaraan per keer twintig mensen kunnen deelnemen. Ook is er informatie over de delen van Zuidpoort die nog niet in aanbouw zijn.

De rondleidingen gaan door het nu in aanbouw zijnde deel van Zuidpoort. Bezoekers van de open dag kunnen zich daarnaast aan de hand van maquettes en tekeningen laten informeren over de nog te realiseren nieuwbouw aan de Ezelsveldlaan, waar zelfstandige woningen voor ouderen komen met zorg op afroep. Ook de plannen voor nieuwbouw rond het Techniekmuseum zijn te zien. Daar komen woningen en een uitbreiding voor de Oostpoortschool. De Openbare Bibliotheek, het Kunstcentrum en de Discotake presenteren de plannen die zij momenteel uitwerken voor hun gemeenschappelijke nieuwbouw. Ook is te zien hoe bij de ontwikkeling van Zuidpoort milieumaatregelen zijn geïntegreerd.

De open dag is een initiatief van de gemeente Delft, MAB, Parking Delft, Geelen Bouwprojekten, PCVB/Vidomes/Ballast Nedam en Openbare Bibliotheek, Kunstcentrum en Discotake.

De ingang naar de informatiemarkt is in de Zuiderstraat aangegeven met borden.

Voor nadere informatie

Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015-260 2782)


---