Ingezonden persbericht

Meeting of styles / internationaal graffitifestival

4 & 5 september 2004 / 'the Art Party'/ Atlantisstrand Almere

ALMERE, 20040831 -- Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2004 organiseert Stichting Multiversum wederom het grootse Nederlandse graffiti-evenement "Meeting of Styles" in Almere. Ook dit jaar weer zal een keur aan bekende graffiti-artiesten uit de graffitiscene vanuit de hele wereld afreizen naar Almere, om medewerking te verlenen aan het creëren van kunstobjecten. De kunstobjecten hebben als thema 'de diversiteit in bouwstijlen en culturen in de stad Almere'. Het motto waaronder één en ander gepresenteerd wordt is: "The Art Party". Het evenement is een onderdeel van een Europese tour, die onder de naam "Meeting of Styles" in verschillende Europese landen georganiseerd wordt.


Het evenement vindt plaats op het Atlantisstrand aan het Weerwater, beter bekend als 't Oor. Op beide dagen zullen de activiteiten van 13.00 uur tot ongeveer 22.00 uur duren. De toegang is gratis.
Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van grafittikunst, live muziek en andere vormen van hedendaagse kunst zoals airbrush, body-painting, tattoo, piercing en eigentijdse mode. Er zullen stands aanwezig zijn waar deze vormen van alternatieve kunst gepresenteerd en te koop zijn. Het muziekprogramma bestaat gedurende deze twee dagen uit optredens op een groot podium van diverse bands en solo-artiesten. Tevens zal er een freestyle breakdance battle cup georganiseerd worden. Daarnaast zijn er ook zogenaamde "freestyle open mic" sessies, waarbij regionaal raptalent zijn beste beentje kan voorzetten. Tenslotte kunnen er volop skatedemonstraties gegeven worden in de "half pipe".


Diverse thema's onder het motto "The Art Party"

Dit jaar is gekozen om de diversiteit van de stad Almere onder de aandacht te brengen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen er een succesvolle wereldrecordpoging ondernomen werd om de langste ononderbroken graffitimuur ter wereld te creëren, zullen de objecten nu uit allerlei vormen bestaan. "Het is de bedoeling om tegenover de zakelijke skyline van Almere-Stad aan de overkant van het Weerwater, een contrast te creëren met speelse kunstobjecten op de andere oever": aldus Steve Biervliet, voorzitter van Stichting Multiversum.
Daarom is dit jaar gekozen voor een nieuw thema en een nieuw innovatief element. De subtitel "The Art-Party" spreekt in dat opzicht boekdelen. Het wil zoveel zeggen dat kunst niet alleen plastisch benaderd en beredeneerd hoeft te worden. Kunst is een feestje van de ziel dat zich uit in kleur, vorm, geluid en dans. Oftewel kunst is een feest! Dit thema zal tijdens "Meeting of Styles 2004" als een rode draad door het programma lopen. Het is de bedoeling diverse kunststromingen te laten integreren. Door het opstellen van een "labyrint" van wanden komt de bezoeker als het ware "op visite" bij de kunstenaars.
Enerzijds is er de oever aan de overzijde die qua uitstraling staat voor: ambitie, vernieuwing, zakelijkheid en vooruitstrevendheid en anderzijds is er de oever van het Atlantisstrand die tijdens het festival staat voor: frivoliteit, expressie, vrijheid en kunstzinnigheid.
"Als de weergoden ons goed gezind zijn zal het zal net als vorig jaar weer een knalgezellig weekend worden", besluit Biervliet. Het festival is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Meer informatie is te vinden op www.meetingofstyles.com en www.multiversum.nl




Ingezonden persbericht