Gemeente Voorburg-Leidschendam


Zwembad De Fluit is weer Brandschoon

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 6 september 2004
---

Hele maand september kortingen en attenties

Op zaterdag 4 september gaf wethouder Van der Brugge om 11.00 uur het startsein voor de Brandschoon-weken in Zwembad De Fluit. Na 2 maanden van intensieve herstelwerkzaamheden viert het zwembad dat de brand van 8 juli 2004 definitief achter de rug is. Tijdens de werkzaamheden is ook een zoutelektrolyse-installatie geplaatst, waardoor het zwemwater nu door zout wordt gezuiverd. Reden genoeg dus voor de Brandschoon-weken, die inhouden dat bezoekers van De Fluit de hele maand september kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen en leuke attenties.

Kleine brand, grote gevolgen
Laat ik voorop stellen dat we ontzettend blij zijn dat tijdens de ontruiming niemand gewond is geraakt, of erger, zegt wethouder Van der Brugge. Ontruimingsplannen zijn er niet voor niets, we zien er streng op toe, we oefenen ze, en gelukkig voeren de medewerkers van het zwembad ze op het ´moment suprème´ feilloos uit. In eerste instantie ben je dan alleen maar blij. Maar toen de rook van de relatief kleine brand letterlijk was opgetrokken, drong pas tot ons door hoe verwoestend de gevolgen waren. Doordat de brand in de elektriciteitskast is ontstaan, deed vrijwel niets het meer. Je realiseert je ineens hoe kwetsbaar je bent, hoe belangrijk stroom is. Bijna twee maanden hebben de werkzaamheden geduurd. Gelukkig was het zwembad maar een paar dagen helemaal dicht, daarna konden we onze gasten weer steeds en beetje meer bieden. Maar een zwembad dicht of gedeeltelijk dicht in juli, dat is natuurlijk erg vervelend.

Zoutelektrolyse: op alle fronten beter
De geplande plaatsing van de zoutelektrolyse-installatie kon gewoon doorgaan. Dit betekent dat het zwemwater sinds kort wordt gezuiverd door zout. Het zwemwater smaakt nog wel gewoon naar chloor; het zout staat namelijk aan het begin van het zuiveringsproces, dat nog steeds door chloor gebeurt. Door deze nieuwe zuiveringsmethode is er alleen geen chlooropslag meer nodig, het water is schoner en het is beter voor zwemmers en medewerkers van het zwembad. Bovendien is het beter voor het milieu en ook nog eens goedkoper.

Brandschoon-weken: bedankt en tot ziens
De hele maand september staat bij De Fluit dus in het teken van de Brandschoon-weken. Wethouder Van der Brugge: Met deze actie willen we benadrukken dat de brand met alle vervelende gevolgen nu echt achter ons ligt. Tegelijkertijd willen we de bezoekers van De Fluit, die in de afgelopen twee maanden trouw bij ons zijn blijven zwemmen, eens in het zonnetje zetten. We hebben dus leuke kortingsacties: twee mensen mogen bijvoorbeeld komen zwemmen voor de prijs van één. In het zwembad geven we leuke attenties mee aan onze gasten. We hopen natuurlijk ook dat we nieuwe bezoekers aantrekken, en natuurlijk dat ze blijven komen.