Ingezonden persbericht

Stichting Poprevival

BACK HOME

Persbericht, 5 september 2004

met Camera's op de dansvloer

TV-PROJECTIE TIJDENS Back Home vii

Hardenberg-, Pas vandaag, twee weken na de start van de voorverkoop voor de poprevival Back Home VII die op zaterdag 25 september in de Evenementenhal Hardenberg zal worden gehouden, kan de organiserende Stichting Poprevival Back Home bekend maken dat de zevende editie in vergelijking met de zes voorgaande jaren iets extra s gaat krijgen. Tijdens Back Home VII worden er op een megascherm van 4 x 4 meter beelden geprojecteerd. Natuurlijk zullen er videoclips te zien zijn maar het bijzondere is dat er cameramannen op het podium en de dansvloer lopen om feestende en dansende gasten groot in beeld te brengen.

We hadden dit graag wat eerder bekend gemaakt maar onze plannen hadden heel wat voeten in de aarde. Meer dan we dachten, zegt Roel Zweers, lid van de organisatie, die samen met Henk Smit verantwoordelijk is voor de realisatie van de nieuwe audio-visuele plannen. Volgens Henk Smit is de achterliggende gedachte dat steeds meer mensen vinden dat Back Home echt een jaarlijkse muzikale reünie is geworden. Onze bezoekers komen zeker niet voor ons, de deejays, maar voor onze muziek én& om elkáár te zien. Daarom scoort Back Home in de grote Klepperhal. Het is simpelweg zien en gezien worden . Prachtig toch om die oude bekenden van toen weer tegen te komen? Met die gedachte zijn we gaan fantaseren over de mogelijkheden, aldus Henk Smit.

De Stichting legde haar plannen voor aan HECLA Professionals in Hengelo, een videoproductiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in videoproducties op zeer grote internationale evenementen. Roel Zweers hierover: HECLA toonde tot onze verrassing grote interesse in ons project en ze begonnen al snel mee te denken. Nou, en daar waren we mooi klaar mee want de mensen van HECLA kunnen en willen alles wel. Wát een bedrijf. Er was maar één nadeel: wij moeten betalen en dat was meteen de beperking. Uiteindelijk kozen we voor de gulden middenweg en dat houdt in dat HECLA gelukkig zeer nadrukkelijk aanwezig is bij Back Home VII. Het megaprojectiescherm, dat van achteren aangelicht gaat worden, zal gevoed worden door één of meerdere cameramensen op het podium en/of op de dansvloer, een observatiecamera in de nok van de Klepperhal die kan inzoomen op alles en iedereen, een computer voor effecten en een computer met videoclips (Top Pop) uit the seventies. Naast het podium wordt een regiestraat ingericht waarin een tv-regisseur zal bepalen welke beelden in de zaal te zien zullen zijn.

De zes oud-diskjockeys Cor Hoeben, Gert Tack, Charles Fontijn, Dick Zwiers, Henk Smit en Roel Zweers van de voormalige Hardenbergse discotheken The Castle, Papillon en The City, die gezamenlijk de Stichting Back Home vormen, zijn er van overtuigd dat Back Home hierdoor een nog groter reüniefeest gaat worden. De voorverkoop loopt tijdens kantooruren bij de VVV in Hardenberg en de Evenementenhal Hardenberg. Kaarten kosten 7,50 Euro per stuk. En ondanks dat er zich steeds meer groepen (verenigingen, teams, straten) melden is groepskorting helaas niet mogelijk.

Einde persbericht