Politie Groningen

Persberichten zondag 5 september 2004

provincie Groningen 05-09-2004 -

Pieterzijl: onder invloed van de weg af
Een 33-jarige automobilist uit Warfstermolen raakte zaterdagnacht op de Brugstraat in Pieterzijl van de weg af. De auto belandde op de zijkant en de bestuurder kon ongedeerd uit de wagen komen. Bij controle blies hij op het bureau een promillage van 1.95. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Een bergingsbedrijf zorgde voor afvoer van de auto.

Ten Boer: jongen (10) verdrinkt in sloot
In een sloot naast het Kwartelpad in Ten Boer is zaterdagmiddag een 10-jarige jongen uit Ten Boer verdronken. De jongen, die meervoudig gehandicapt is en op een aangepaste fiets reed, is door onbekende oorzaak met fiets en al in de sloot terecht gekomen. Zijn moeder vond hem in de sloot en begon direct met reanimatie. De reanimatie werd overgenomen door een arts en de jongen werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij is overleden.

Termunten: botsing tussen brommer en motor
Op de Abel Olsderweg in Termunten verleende een 54-jarige bromfietser uit Termunten zaterdagmiddag geen voorrang aan een 34-jarige motorrijder uit Botkworst (Dld). Een botsing was het gevolg. De bromfietser bleek gedronken te hebben en blies een promillage van 1.2. Verder was zijn brommer onverzekerd en droeg hij geen helm. Meerdere processen-verbaal worden opgemaakt.

Wagenborgen: te snelle automobilist
Een 22-jarige automobilist uit Scheemda moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding op de N362 bij Wagenborgen. De man reed met een snelheid van 140 km per uur terwijl de limiet op 80 km per uur ligt. Vanwege de hoogte van de overschrijding werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jonkersvaart: fietser dood naast de weg gevonden
Getuigen vonden zaterdagnacht een 66-jarige fietser uit De Wilp levenloos in een greppel naast de Jonkersvaart in Jonkersvaart. Onderzoek wees uit dat de man vermoedelijk een hartstilstand heeft gehad en ter plaatse is overleden.

Winschoten: twee mannen met drugs
Bij een controle zaterdagnacht op de Blijhamsterweg in Winschoten trof de politie drugs aan in een auto van een 19-jarige man uit Utrecht. De man en een 26-jarige inzittende, eveneens uit Utrecht, werden aangehouden. In de wagen werd een zakje met speed en cannabis gevonden. Verder werden drie autoradios aangetroffen waarvan de herkost wordt onderzocht.

Winschoten: bromfietser onderuit
Op het fietspad langs het Winschoterdiep ging zaterdagnacht een 22-jarige bromfietser die geen helm droeg met zijn brommer onderuit. Hij liep diverse verwondingen op, onder andere aan zijn hoofd, en werd naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Musselkanaal: bromfietser onder invloed
Een 21-jarige bromfietser uit Mussel werd zaterdagnacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De jongeman werd op het Tweede Boerendiep in Musselkanaal gecontroleerd. Hij blies een promillage van
1.5. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Scheemda: auto over de op op A7
Op de A7 bij Scheemda maakte een 31-jarige automobilist uit Lublow (Dld.) zaterdagmiddag een stuurfout waarna hij met zijn auto over de kop sloeg. De auto belandde in de sloot. De bestuurder en een 16-jarige inzittende jongen uit Lublow werden met, naar later bleek, lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. Door het ongeluk was de afslag naar Delfzijl een klein uur afgesloten. Een ongevalrapportage wordt opgesteld.

Veendam: twee kinderen redden man van verdrinkingsdood
Een jonegn en meisje uit Veendam, beide 10 jaar, hebben zaterdagmiddag een 64-jarige Veendammer van de verdrinkingsdood gered. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, viel in het water bij de Bocht Oosterdiep. De kinderen waren hiervan getuige en de jongen sprong eerst in het water. Toen hij alleen de man niet boven water kon houden sprong het meisje ook in het water. Twee volwassenen konden vervolgens de man uit het water trekken. De man, die een hoofdwond had opgelopen en water binnen gekregen, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: aanrijding onder invloed van alcohol
Getuigen waarschuwden zaterdagnacht de politie dat een auto op de Hoofdstraat in Stadskanaal van de weg af was geraakt en daarbij enkele palen en een bloemperk waren vernield. Uit de wagen waren een man en een vrouw gekomen die wegliepen. Op de Korte Hemenweg werden beide personen aangetroffen die aanvankelijk ontkenden iets met de aanrijding te maken te hebben. Op het bureau gaf de 34-jarige man uit Gieten aan te hebben gereden. Hij blies een promillage van 2.1. proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles
Op de Veenstraat in Stadskanaal werd zaterdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Van de circa 250 gecontroleerde voertuigen overtraden 10 voertuigen de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur. Verder werden aan 8 personen een bon uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Op de N33 bij Meeden werd zaterdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 940 passerende voertuigen reden er 63 sneller dan de limiet van 100 km per uur. Hoogste gemeten snelheid 125 km per uur.