BRILJANTE INHAALRACE VOOR MEIJER TIJDENS EK-FORMULE RENAULT TE IMOLA!

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

San Marino, 05 september 2004 - Paul Meijer heeft dit weekend in de achtste ronde om het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap van zich doen spreken door een uitstekende vierde en zesde plaats in de wacht te slepen. Op het circuit van Imola (San Marino) bewees de beste Nederlandse deelnemer door zijn adembenemende inhaalacties gedurende de afsluitende wedstrijd dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Door zijn goede prestaties voegde de jonge coureur maar liefst 26 punten aan zijn totaal toe.

Met een derde positie in de eerste kwalificatie, had Paul Meijer al een goede uitgangspositie voor de 14 ronden tellende races veroverd. De inwoner uit Bilthoven reed een constante race en werd in deze manche uiteindelijk als vierde afgevlagd. Meijer's beste tijd tijdens de tweede kwalificatiesessie werd door de organisatie afgenomen nadat hij van de baan was geraakt en door behulpzame baanposten werd geholpen. Hierdoor moest de coureur van Nikon Motorsport deze wedstrijd als 23e en laatste vertrekken. Paul Meijer liet zich door deze tegenvaller echter niet uit het veld slaan en weet zich op te werken naar een uitstekende zesde plaats door maar liefst 17 deelnemers in te halen! Door zijn goede optreden op het circuit dat gekenmerkt wordt door de vele hoogteverschillen maakt de regerend Nederlands Formule Renault-kampioen met nog één wedstrijd voor de boeg een goede kans om in de top zes van het klassement te eindigen!

Paul: "Ik ben erg tevreden over mijn twee races op het circuit van Imola. De snelheid zat er gedurende het gehele weekend goed in. Ik had al een uitstekende derde plaats bemachtigd tijdens de eerste kwalificatie die ik helaas niet heb om kunnen zetten in een podiumfinish. De tweede wedstrijd moest ik van de organisatie achteraan starten omdat de baanposten mij tijdens de kwalificatie de baan opduwde nadat ik was gespind. Het was van begin tot einde een hectische race. Terwijl ik me langzaam naar mijn plek op de grid begaf stond de wedstrijd al op het punt van beginnen. Gelukkig reageerde ik alert en pakte diverse rijders bij de start. Daarna dook ik in elk gat wat ik maar kon vinden. Tijdens mijn inhaalacties raakte ik zelfs enkele deelnemers maar kwam telkens als winnaar uit de strijd. Uiteindelijk ben ik als zesde afgevlagd. Deze enerverende wedstrijd geeft me natuurlijk veel zelfvertrouwen en zal deze lijn proberen door te trekken gedurende de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het circuit van Oschersleben!